Pielea sensibilă și produsele cosmetice – prieteni sau dușmani?

Pentru persoanele cu pielea sensibilă, găsirea cosmeticelor potrivite este de cele mai multe ori, o adevărată provocare. Cum alegem aceste produse? Fondul de ten ne poate face mai mult rău pielii? Avem nevoie de o varietate de produse de îngrijire? Dacă vă puneți aceleași întrebări, iată ce ar trebui să știți despre cosmeticele care pot fi aplicate pe un ten sensibil.

Pielea sensibilă și produsele cosmetice – prieteni sau dușmani?

Fiecare dintre noi ne-am confruntat, cel puțin o dată în viață, cu pielea sensibilă. Când este vorba de o afecțiune termporară, pentru o scurtă perioadă de timp, poate chiar un anotimp, nu prezintă motive seriose de îngrijorare. Însă, atunci când această problemă persistă, trebuie urmat un tratament corespunzător.

Una dintre cauzele pielii sensibile o reprezintă folosirea anumitor produse cosmetice, în special, cele care conțin ingrediente „puternice'. Este foarte important să fim conștiente de faptul că aceste produse reacționează diferit în contact cu pielea fiecăreia dintre noi. Același produs poate fi perfect pentru o femeie sau deloc potrivit pentru alta.

Dacă știi că ai pielea sensibilă, trebuie să ai grijă să citești etichetele cosmeticelor înainte de a le cumpăra și să te asiguri că acestea nu conțin ingrediente care ți-ar putea dăuna tenului, cum ar fi alcoolul sau parfumul.

Inovația La Roche-Posay în ceea ce privește crema hidratantă prebiotică Toleriane Sensitive vine în ajutorul femeilor care sunt în căutarea produsului generator de confort. Niacinamida din componența cremei tratează în mod eficient inflamația neurogenică și repară integral bariera pielii. Ingredientele active dermatologice de care dispune, și anume, apa termală La Roche-Posay, niacinamidă, glicerină și ceramide, permit utilizarea ei și sub forma unei baze pentru machiaj.

Alegerea fondului de ten potrivit este mult mai dificilă pentru persoanele cu ten sensibil, dar nu imposibilă. Ca și în cazul celorlalte cosmetice, trebuie să te documentezi cu privire la ingredientele care dăunează pielii și să le eviți pe cât posibil. Căutarea poate dura mai mult timp decât te așteptai, însă, în final, vei putea folosi un fond de ten potrivit, care nu afectează țesutul. Cu cât un produs are mai puține ingrediente, cu atât este mai improbabil ca acesta să irite pielea. Rutina de îngrijire a pielii nu trebuie să conțină o varietate de produse.

Iată cum îți poți proteja pielea sensibilă dacă vrei să aplici machiaj:

1. Aplică întotdeauna un produs cu protecție solară înaintea machiajului pentru a preveni iritarea din cauza razelor UV.
2. Folosește machiaj doar dacă ai neapărată nevoie.
3. Atinge-ți tenul doar dacă ai mâinile curate și aplică machiajul cu ustensile curățate înainte.
4. Hidratează-ți pielea imediat după duș.
5. Folosește cât mai puține produse de îngrijire a pielii. Cu cât folosești mai multe produse, cu atât pielea poate deveni mai sensibilă.
6. Demachiază-te înainte de culcare.

Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro