Tot ce trebuie să știi despre diferențele dintre simptomele infecției cu coronavirus și alergii

Unele dintre simptomele infecției cu coronavirus sunt asemănătoare cu cele ale alergiilor, iar din acest motiv îți arătăm cum anume le poți diferenția.

Tot ce trebuie să știi despre diferențele dintre simptomele infecției cu coronavirus și alergii

Cu toții știm care sunt simptomele infecției cu coronavirus, adică febră, tuse și dificultăți respiratorii. Dacă ai unul sau mai multe dintre aceste simptome, ar trebui să te autoizolezi și să vorbești cu un medic pentru a te ajuta să îți dai seama dacă nu cumva este vorba despre o alergie de sezon.

Persoanele care au alergii sezoniere au simptome precum strănututul, senzația de mâncărime, febră ușoară, tuse sau nas înfundat. Peste 50 de milioane de americani suferă de alergii sezoniere în fiecare an, conform Colegiului American de Alergie, Astm și Imonologie. Acesta ne mai informează cu faptul că unele persoane pot avea pentru prima dată alergii și la 20 sau 30 de ani.

Specialiștii ne recomandă câteva lucruri pe care să le punem în aplicare pentru a sta cât mai departe de alergii, cum ar fi să schimbăm cât mai des așternuturile și să apelăm la un purificator care poate înlătura praful sau bacteriile.

În ciuda faptului că unele simptome sunt asemănătoare, există și diferențe majore. Astfel, venim în ajutorul tău cu 5 întrebări pe care trebuie să ți le pui pentru a-ți fi mai ușor să faci diferența.

1. Ai temperatură?

Infecția cu coronavirus se poate manifesta prin temperatură de peste 37 de grade Celsius, în timp ce alergiile provoacă destul de puține ori temperaturi așa ridicate, conform alergologului și imunologului Prvi Parikh.

2. Te confrunți cu congestie nazală?

Atât infecția cu coronavirus, cât și alergiile pot provoca tuse, însă în cazul coronavirusului aceasta poate fi uscată. În ceea ce privește alergiile, congestia nazală poate fi însoțită și de secreție, ceea ce amplifică disconfortul.

3. Ai tot mai des senzația de mâncărime?

Senzația de mâncărime este unul dintre semnele distincte ale alergiilor, iar, până în acest moment, nu este asociat infecției cu coronavirus.

CONȚINUT VIDEO ELLE

4. Simptomele se schimbă pe parcursul zilei?

Simptomele infecției cu coronavirus sunt aceleași pe tot parcursul zilei, în timp ce, în cazul alergiilor, este posibil să le ai într-o anumită parte a zilei.

5. Ajută medicamentele folosite în tratamentul alergiilor?

Antihistaminicele sunt medicamente folosite în cazul mai multor alergii, cum ar fi și rinita alergică. Dacă simptomele dispar, este un semn bun că nu te confrunți cu o infecție cu coronavirus.

Citește și:
Care sunt bolile care cresc riscurile pentru cei infectați cu coronavirus

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video