OMS pledează pentru deschiderea școlilor: „Trebuie să asigurăm educația pentru copiii noştri”

Deschiderea școlilor este necesară, a declarat directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge. "Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri", a spus acesta.

OMS pledează pentru deschiderea școlilor: „Trebuie să asigurăm educația pentru copiii noştri”

Organizația Mondială a Sănătății susține deschiderea școlilor, spunând că educația este necesară chiar și în mijlocul pandemiei de coronavirus. Mai mult, reprezentanții OMS au declarat că se poate evita carantina dacă sunt sporite și respectate măsurile de protecție.

„Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri”, a fost declarația directorului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, despre deschiderea școlilor. Potrivit acestuia, copiii şi adolescenţii nu sunt vectori principali ai transmiterii, iar măsura închiderii şcolilor nu este una eficientă și de dorit.

Hans Kluge a mai declarat și că izolările impuse reprezintă „o pierdere de resurse”, acesta indicând daunele pe care le-au produs izolarea și carantinarea în perioada de până acum, de la probleme de sănătate mintală și până la creșterea numărului episoadelor de violență domestică. Specialistul a mai declarat și că, în condițiile în care mai mult de 95% dintre persoane poartă mască de protecție, nu sunt necesare măsuri drastice precum carantinarea, și deci se poate decide deschiderea școlilor.

Premierul Orban a decis recent închiderea școlilor și grădinițelor, după trecerea mai multor localități din România în scenariul roșu. La acel moment, în prima săptămână a lunii noiembrie, Ludovic Orban justifica astfel măsura astfel: „Măsura închiderii școlilor este luată din două motive. Un motiv este legat de siguranța copiilor, iar al doilea este legat de faptul că foarte mulți copii, în special adolescenți, chiar dacă contractează virusul, sunt asimptomatici, și ei devin purtători ai virusului și îl transmit fie către alți colegi, care pot să îl transmită către părinți și bunici și să asigure răspândirea virusului„. Momentan nu se întrevede o decizie precum deschiderea școlilor în țară.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În prezent, mai multe țări europene care au instituit diferite grade de carantinare nu au impus și închiderea școlilor, printre acestea Germania, care a permis ca unitățile de învățământ să rămână deschise, chiar în condițiile în care țara se confruntă cu un al doilea val uriaș al epidemiei.

Citește și:
(P) Ascultă-ți corpul. Viața după Covid-19

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video