OMS: Numărul persoanelor tinere infectate cu noul coronavirus s-a triplat în cinci luni

O analiză efectuată de OMS arată că procentul tinerilor infectați cu noul coronavirus a crescut de la 4,5% la 15% în cinci luni.

OMS: Numărul persoanelor tinere infectate cu noul coronavirus s-a triplat în cinci luni

Numărul persoanelor tinere, cu vârstă între 15 și 24 de ani, infectate cu noul coronavirus, a crescut de trei ori în aproximativ cinci luni, a anunţat ieri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters, citată de News.ro. Creșterea se datorează nerespectării măsurilor de protecție, precum purtarea măștii sau distanțarea socială, mai ales în zonele aglomerate precum plajele sau cluburile de noapte.

Analiza făcută de Organizația Mondială a Sănătății în rândul a peste șase milioane de persoane infectate cu noul coronavirus în perioada 24 februarie – 12 iulie a constatat că procentul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a urcat de la 4,5 la 15 la sută.

Țări precum Statele Unite ale Americii, Spania, Germania, Franța sau Japonia au declarat că printre persoanele testate pozitiv se regăsesc mulți tineri.

„Persoanele mai tinere tind să fie mai puţin vigilente să poarte mască şi să respecte distanţarea socială”, a afirmat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland.

„Călătoriile măresc probabilitatea de contractare şi răspândire a Covid-19”, a declarat Ernst, subliniind că tinerii circulă mai mult pentru a merge la serviciu, la plajă sau la cumpărături.

Și numărul copiiilor infectați cu coronavirus a crescut în ultima perioadă. În intervalul 24 februarie – 12 iulie, între copiii cu vârste de 5 și 14 ani, ponderea infectărilor a crescut de la 0,8% la 4,6%.

Medicul Anthony Fauci, șeful comitetului care supervizează limitarea infectărilor cu coronavirus în SUA i-a îndemnat pe tineri să respecte măsurile de prevenție pentru a putea opri răspândirea virusului. Printre recomandările acestuia se numără purtarea măștii, respectarea distanțării sociale și evitarea locurilor aglomerate. De asemenea, Fauci a mai subliniat și că persoanele asimptomatice pot răspândi virusul extrem de ușor, ceea ce îngreunează stoparea pandemiei.

Aceleași sfaturi au fost date și de experții din alte țări, aceștia afirmând că tinerii infectaţi prezintă un număr redus de simptome.

Citește și:
Alexandru Rafila: Rata de infectare este de 10-12%. Suntem pe primul loc în UE, avem 80 de infectări la 100.000 de locuitori

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din video