Motivele pentru care vom putea ieși din localitate după 15 mai

Ministerul de Interne a publicat motivele pentru care românii vor putea ieși din localitate după 15 mai. Iată care sunt acestea!

Motivele pentru care vom putea ieși din localitate după 15 mai

După 15 mai, românii se vor putea bucura de o relaxare a restricțiilor impuse până acum. Însă, chiar dacă vorbim de o relaxare, lucrurile nu vor intra complet în normal.

În continuare va trebui să respectăm o serie de măsuri de prevenție. Purtarea măștii de protecție, reîntoarcerea la locul de muncă respectând anumite măsuri, părăsirea localității  doar în anumite condiții, fiind câteva dintre regulile impuse.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, declara acum puțin timp că noul coronavirus nu va dispărea odată cu venirea verii și că ne vom confrunta cu mai multe valuri de infectări în perioada următoare. De aceea, autoritățile trebuie să adopte un plan pentru a preveni creșterea numărului de persoane infectate.

În ceea ce privește deplasările, Ministerul de Interne a publicat motivele pentru care românii vor putea ieși din localitate. Situațiile în care persoanele se pot deplasa în afara localităților sunt următoarele:

 1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 2.  în scop umanitar sau de voluntariat;
 3.  realizarea de activități agricole;
 4.  pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 5.  îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 6.  participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 7. din alte motive justificate, precum:
  − îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;
  − îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;
  − asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
  − deces al unui membru de familie.

Pe lângă aceste situații, românii vor mai putea ieși din localitate dacă au un motiv bine întemeiat. Iată care sunt acestea:

 1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 4.  pentru achiziția, service-ul, efectuarea itp sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Citește și:
Nelu Tătaru lansează un avertisment pentru români: „Nu am atins vârful epidemiei'

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video