Jamie Oliver te învață cum să faci singură pâinea, folosind doar trei ingrediente

Află de la Jamie Oliver cum îți poți face singură pâinea, rapid, ușor și cu doar trei ingrediente.

Jamie Oliver te învață cum să faci singură pâinea, folosind doar trei ingrediente

Jamie Oliver a prezentat în cadrul show-ului de gătit Keep Cooking and Carry On o rețetă de pâine, pe care o poți face acasă, folosind doar trei ingrediente. Scopul acestei emisiuni este de a oferi sfaturi utile de gătit, precum și rețete simple, care nu necesită multe ingrediente, tocmai pentru a ajuta oamenii să facă față mai ușor crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Așa că, dacă nu ai mai găsit pâine în supermaket-uri sau nu poți ieși din casă, însă ai în bucătărie făină, drojdie și apă, Jamie Oliver te învață cum să o prepari singură.

Ingrediente

– apă

-7 g de drojdie uscată

-1 kg de făină

Mod de preparare

  1. Pune 650 ml de apă călduță într-o castron mare. Adaugă drojdia și amestec-o cu ajutorul unei furculițe pentru câteva minute.
  2. Adaugă o mare parte din făină în castron și o jumătate de linguriță de sare, și amestecă toate ingredientele cu furculița până când obții o compoziție tare.
  3. Ia compoziția în mâini și dă-i o formă rotundă. Dacă aluatul se lipește de mâini, tapotează-le cu puțină făină.
  4. Pune aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământă-l pentru cinci minute, sau până când consistența sa devine elastică.
  5. Pudrează-ți mâinile cu făină și dă o formă rotundă aluatului. Pune-l apoi într-un castron presărat cu făină și acoperă-l cu un prosop uscat și curat. Lasă-l să crească până când își dublează volumul într-un loc cald pentru o oră sau o oră și jumătate.
  6. După ce aluatul și-a dublat volumul, bate-l cu pumnul pentru a scoate tot aerul afară. Apoi continuă să îl frămânți pentru 30 de secunde.
  7. Dă-i aluatului forma pe care ți-o dorești și lasă-l din nou la dospit pentru o perioadă de 30-60 de minute sau până când își dublează iar volumul.
  8. Încălzește cuptorul la 180 de grade.
  9. Pune aluatul într-o tavă și adaugă-l în cuptorul încălzit, lăsându-l acolo pentru 35 de minute sau până când capătă o culoare aurie.
  10. Scoate pâinea din cuptor și las-o să se răcească înainte de a o tăia.
CONȚINUT VIDEO ELLE

De asemenea, Jamie spune că poți personaliza rețeta, adăugând pesto, brânză sau măsline.

Citește și:
Cum depozităm corect alimentele pentru a rezista mai mult

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video