Elevii care nu poartă mască vor fi sancționați, spune Raed Arafat

Elevii care nu poartă mască de protecție pot fi sancționați, spune Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Cum pot fi făcuți să respecte regulile?

Elevii care nu poartă mască vor fi sancționați, spune Raed Arafat

Elevii care nu poartă mască vor fi sancționați, a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, întrebat despre măsurile care vor trebui respectate cu strictețe odată cu deschiderea școlilor. Acesta a declarat că purtarea măștii este esențială pentru a limita răspândirea noului coronavirus, dar și că foarte important este felul în care acești elevi au fost învățați acasă despre respectarea măsurilor de protecție.

Arafat a mai spus și că este nevoie de reguli foarte clare care să fie respectate de toți elevii și de toți membrii personalului școlilor, dar și că aceste reguli trebuie explicate de către profesori încă din prima zi. „Numai dacă elevii vor fi informaţi despre regulile impuse în pandemie şi le vor respecta, vom putea ajuta la limitarea răspândirii acestui virus. De aceea, din prima zi de şcoală, elevilor le trebuie explicate regulile.”

De aceea, elevii care nu poartă mască de protecție vor fi sancționați, a spus acesta. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele şase luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui”, a declarat medicul.

„Și, poate, mai ales pentru copiii mici, trebuie să le fie explicat într-un mod care să fie atractiv, nu un mod care să-i sperie. Cu certitudine profesorii știu cum să facă acest lucru. Este important cum educi copiii de la prima oră.” Cât despre elevii care nu poartă mască de protecție sau care nu respectă celelalte reguli de prevenire a infectării cu noul coronavirus, specialistul spune că aceștia se vor conforma în condițiile în care școlile vor impune regulile ferm, pentru toată lumea.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„În prima oră trebuie să li se explice la copii care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă. Reducerea numărului de elevi la noi este foarte greu de implementat, dar nu imposibil”, a mai precizat Raed Arafat.

Citește și:
Ce TREBUIE să știi despre noile proceduri pentru pacienții cu Covid-19

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video