Două noi simptome atipice care pot arăta infectarea cu coronavirus

Două simptome atipice au început să apară tot mai des ca prime simptome ale bolii cauzate de noul coronavirus, avertizează specialiștii.

Două noi simptome atipice care pot arăta infectarea cu coronavirus

Nu doar febra sau pierderea simțurilor gustului și al mirosului ar putea indica o infecție cu noul coronavirus, avertizează Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași. 

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv Covid-19”, a declarat Carmen Dorobăț pentru Digi24.

Medicul infecționist a vorbit despre faptul că simptomele gastrointestinale sunt extrem de frecvente în rândul pacienților din ultima vreme infectați cu coronavirus. Două manifestări care ar putea semnaliza infecția ar fi durerile abdominale și scaunele frecvente. De aceea, este recomandat ca testul pentru Covid-19 să se facă tuturor pacienților care se prezină la doctor, indiferent de simptomatologie.

Carmen Dorobăț a subliniat că „trebuie să dăm o atenție deosebită din punct de vedere clinic, pentru că în cazul unor astfel de pacienți, cu manifestare radiologică, chiar dacă nu au evidente simptome respiratorii spre agravare, putem să ne așteptăm ca evoluția să nu fie din cea mai favorabilă”. De asemenea, aceasta a mai declarat că nu trebuie să ignorăm formele ușoare de boală, pentru că acestea se pot înrăutăți chiar și după zece zile.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Aș spune că ne găsim într-o perioadă de platou la nivel național, cu foarte mici fluctuații de la o zi la alta. M-aș bucura în momentul în care n-am mai vorbi de platou și ar deveni un trend clar descendent – asta înseamnă să ne situăm mai multe zile la rând la un număr de trei cifre, de ordinul sutelor – pe care ni-l dorim înainte de începerea anului școlar și universitar”, a mai spus directorul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Citește și:
6 sfaturi care te vor ajuta să slăbești sănătos

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video