Ce ar fi sigur să (mai) faci în contextul pandemiei Covid-19? Iată răspunsurile la câteva dintre întrebările tale

Ce zic experții despre cât de sigure sunt câteva dintre lucrurile pe care am vrea să le facem și în ce măsură riscăm să ne infectăm cu noul coronavirus.

Ce ar fi sigur să (mai) faci în contextul pandemiei Covid-19? Iată răspunsurile la câteva dintre întrebările tale

În acest moment, România este una dintre țările din Europa cele mai afectate de pandemia Covid-19, depășind 1.000 de cazuri noi zilnice. În acest context, trebuie să ne luăm și mai multe precauții, mai ales atunci când cei din jurul nostru nu o fac. Trebuie să ne obișnuim cu ideea că lucrurile nu se vor mai întoarce la cum erau înainte și să ne adaptăm la noua realitate.

Care sunt lucrurile pe care le putem face în continuare și cum ar trebui să procedăm de-acum încolo? Cei de la Huffington Post au stat de vorbă cu Kavita Patel, doctor în medicină internă din Washington. Iată câteva dintre întrebări și răspunsuri:

Este sigur să merg la sala de fitness?

Este imposibil de garantat că va fi sigur, așa că trebuie să analizezi riscul de a merge la sala de fitness cu beneficiile de a face-o. Probabil că va trebui să-ți iei niște precauții suplimentare pe lângă cele luate de proprietarii sălii de fitness – să te asiguri că mergi la o oră când e mai puțin aglomerat, să folosești propria mască, să dezinfectezi și tu echipamentul, să eviți să faci exerciții lângă alți oameni etc.

Este sigur să merg cu metroul sau cu alte mijloace de transport în comun?

Este mai sigur să mergi pe jos sau cu mașina personală, dar astea nu reprezintă de multe ori niște opțiuni. În metrou, poartă mască tot timpul și fii atent la barele de susținere pe care le folosește toată lumea. Dezinfectează-te de fiecare dată când ieși din metrou, autobuz sau tramvai.

Este sigur să folosesc băile publice?

Băile publice au un potențial de risc extrem de ridicat dat fiind faptul că sunt vizitate de un număr foarte mare de oameni și nu pot fi dezinfectate între utilizări. Dacă e nevoie totuși să le folosești, încearcă să minimizezi contactul cu suprafețele și să folosești șervețele dezinfectante de fiecare dată când manevrezi clanța, robinetul etc.

Este sigur să nu mai dezinfectez cumpărăturile?

Nu există nicio dovadă a transmiterii virusului de la cumpărături. Riscul este foarte scăzut, așa că nu e nevoie să faci nimic din ce n-ai face înainte de pandemia Covid-19.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Ce precauții trebuie să îmi iau dacă voi zbura?

Sistemul de ventilație al avioanelor este mai sigur decât ai putea crede, așa că riscul real este contactul uman, mersul la toaletă și a mânca și bea. Masca de protecție și dezinfectantul sunt obligatorii.

Citește și:
Un studiu arată care sunt cele trei lucruri simple pe care le putem face pentru a împiedica noi focare de Covid-19

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video