CDC extinde lista simptomelor provocate de noul coronavirus

Pe lângă febră, dificultăți respiratorii și tuse, cercetătorii americani au mai adăugat alte șase simptome cauzate de infecția cu coronavirus.

CDC extinde lista simptomelor provocate de noul coronavirus

Dacă, până de curând, lista oferită de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) cuprindea doar trei simptome majore provocate de infecția cu coronavirus, acum această listă a fost extinsă la nouă.

Febra, tusea și dificultățile respiratorii erau cele mai comune simptome pe care bolnavii de Covid-19 le prezentau. Însă, cu cât numărul pacienților a crescut, cu atât specialiștii au observat că aceștia acuzau și alte probleme. Așa că, CDC a actualizat lista simptomelor, incluzând de data aceasta și frisoane, tremur cauzat de o senzație de frig, dureri musculare, dureri de cap, dureri în gât și pierderea gustului sau a mirosului.

Aceste date au fost furnizate și de Organizația Mondială a Sănătății, în urma unui studiu realizat pe aproximativ 56.000 de pacienți bolnavi de Covid-19 din China. Pe lângă simptomele prezentate de CDC,  cercetările celor de la OMS au inclus și: amețeală sau vomă, congestie nazală, diaree, tuse cu sânge, ochi roșii și producție de spută. Însă, acestea au fost sesizate într-un procentaj destul de mic.

De asemenea, într-un alt studiu recent realizat de CDC, aceștia subliniază faptul că majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus, care au necesitat spitalizare, sufereau și de alte boli. Aproximativ 90% dintre aceștia prezentau una sau mai multe boli, în afară de Covid-19. Printre cele mai comune se numără hipertensiunea (49.7%), obezitatea (48.3%), bolile pulmonare (34.6%), diabetul (28.3%) și bolile cardiovasculare (27.8%). De asemenea, cercetătorii au constatat că bolile de care sufereau cei infectați cu coronavirus sunt asemănătoare cu cele ale persoanelor afectate de virusul influenza (ce cauzează gripă). Însă, numărul persoanelor infectate cu coronavirus care necesită spitalizare este mai mare decât al celor cu gripă.

CONȚINUT VIDEO ELLE

CDC trage un semnal de alarmă asupra prevenției. Distanțarea socială, spălarea frecventă a mâinilor, purtarea măștilor de protecție sunt esențiale pentru a-i proteja pe cei în vârstă și pe cei care suferă de alte boli, spune agenția.

De asemenea, aceștia îi sfătuiesc pe oamenii care se confruntă cu dificultăți respiratorii, dureri toracice sau febră, să consulte de urgență un medic.

Citește și:
Ce arată studiile despre două tratamente pentru Covid-19 recomandate și în România?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video