Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: „Vârful pandemiei nu a fost atins”

Pe măsură ce numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește într-un ritm accelerat, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat publicității un raport îngrijorător.

Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: „Vârful pandemiei nu a fost atins”

Directorul General al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a susținut o conferință online pentru a lansa un semnal de alarmă cu privire la creșterea accelerată a numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că vârful pandemiei nu a fost atins în regiunea Americii Centrale și de Sud și estimează că săptămâna viitoare va fi depășit pragul de 10 milioane de cazuri de Covid-19 în întreaga lume.

„De-a lungul primei luni a acestei epidemii, mai puţin de 10.000 de cazuri au fost semnalate Organizaţiei. În cursul lunii trecute, aproape 4 milioane de cazuri au fost semnalate. ne aşteptăm să atingă 10 milioane de cazuri săptămâna viitoare”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Acesta este un reminder al faptului că, deși continuăm cercetările pentru găsirea unui vaccin și a unor medicamente efciente, avem responsabilitatea urgentă de a face tot ceea ce putem, cu mijloacele de care dispunem, pentru a opri răspândirea virusului și a salva vieți”.

Potrivit unui bilanţ citat de AFP din surse oficiale, pandemia de coronavirus a provocat până acum decesul a 477.570 de persoane în întreaga lume de când China a anunţat oficial apariţia bolii în luna decembrie a anului trecut. Până în prezent au fost raportate peste 9 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus în 196 de ţări şi teritorii.

Cea mai afectată țară rămâne în continuare Statele Unite ale Americii, unde numărul de îmbolnăviri a depășit 2.4 milioane și peste 120.000 de decese. SUA este urmată de Brazilia (52.645 decese), Regatul Unit al Marii Britanii (42.927 decese), Italia (34.675 decese) şi Franţa (29.720 decese).

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Epidemia pe continentul american este foarte intensă, în special în America Centrală şi de Sud. Am constatat o tendinţă continuă şi îngrijorătoare, cu multe ţări care înregistrează creşteri de la 25 la 50% în cursul ultimei săptămâni”, a adăugat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Din nefericire, pandemia în multe ţări de pe continentul american nu a atins vârful”, a declarat și Michael Ryan, director pentru probleme de urgenţă sanitară al OMS, într-o conferinţă de presă recentă.

Citește și:
Când va dispărea, de fapt, noul coronavirus? Avertismentul sumbru al Organizației Mondiale a Sănătății

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video