Avertismentul lui Nelu Tătaru: Vom avea două săptămâni foarte dificile

Numărul record de noi cazuri de coronavirus înregistrat în ultima vreme în România este îngrijorător, iar autoritățile nu sunt deloc optimiste.

Avertismentul lui Nelu Tătaru: Vom avea două săptămâni foarte dificile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a atras atenţia că vor urma două săptămâni foarte dificile din punct de vedere al cazurilor de coronavirus, explicând faptul că România se află într-un moment „de creștere progresivă”.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția. Legislația care intră astăzi (marți – n.r.) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut astfel referire la Legea carantinei și izolării care a intrat în vigoare marți, 21 iulie 2020, și care stabilește o serie de reguli clare pentru persoanele infectate cu coronavirus.

Referitor la numărul record de cazuri raportat marți de Grupul de Comunicare Strategică – 994 de noi cazuri, Nelu Tătaru a mai precizat că România de află într-o perioadă de „creștere ușoară”. „Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri”, a mai spus ministrul Sănătății.

Marți, 21 iulie, au înregistrate 994 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, din 17.204 teste efectuate. Este un nou record al cazurilor de COVID-19 de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost confirmate 36 de decese din cauza infecțiilor cu coronavirus, cel mai mare număr de morți. La ATI, în acest moment, sunt internați 297 de pacienți. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate. 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Citește și:
S-ar putea amâna începerea anului școlar? Ce spune Nelu Tătaru despre reluarea cursurilor în toamnă

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video