5 moduri eficiente prin care să îți dezinfectezi telefonul

Telefonul mobil este plin de bacterii, iar din acest motiv venim în ajutorul tău cu o serie de moduri prin care ți-l poți curăța și dezinfecta eficient.

5 moduri eficiente prin care să îți dezinfectezi telefonul

Telefonul mobil este unul dintre dispozitivele pe care le folosim extrem de des. Zi de zi, acesta adună o mulțime de bacterii.

În anul 2017, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au făcut un studiu și au descoperit că telefoanele studenților au de 10 ori mai multe bacterii față de majoritatea băilor. Printre cele mai întâlnite bacterii care se pot regăsi pe telefonul mobil sunt E. coli și stafilococ auriu meticilino-rezistent (MRSA). 

Conform unei cercetări realizare de Deloitte în 2015, un american își verifică telefonul de 47 de ori pe zi, ceea ce înseamnă că un număr imens de bacterii intră în contact cu pielea noastră. Însă, nu ar trebui să îți faci griji deoarece telefonul mobil se poate dezinfecta extrem de ușor și îți propunem 5 variante pe care să le iei în considerare:

1. Curăță-l cu o lavetă din microfibră

Cea mai ușoară și la îndemână metodă prin care oricine își poate curăța telefonul este să folosească o lavetă din microfibră. O putem lua cu noi peste tot și se poate păstra și în geantă. Datorită materialului, aceasta reușește să îndepărteze petele de pe telefon.

2. Fă-ți o soluție pe bază de alcool

Într-adevăr, lavetele din microfibră ajută foarte mult, însă pentru o curățare și mai în profunzime a telefonului mobil, specialiștii ne recomandă să apelăm și la o soluție care conține 60% apă și 40% alcool. Indicat ar fi să pulverizezi mai întâi pe respectiva lavetă, iar ulterior pe telefon deoarece, dacă aplici direct pe telefon soluția, îl poate deteriora.

3. Folosește șervețele dezinfectante

În cazul în care îți dorești o soluție rapidă, poți apela la șervețelele dezinfectante. Însă, ar trebui să ai grijă cu ele și să nu le folosești de fiecare dată când vrei să îți dezinfectezi telefonul deoarece ele sunt mult mai potrivite pentru carcasa acestuia. 

4. Apelează la un gel dezinfectant

Folosirea dezinfectantului este o altă metodă la îndemână la care poți apela. Înainte de a atinge telefonul, ai grijă să folosești un gel dezinfectant pentru a te asigura de faptul că telefonul tău mobil nu va acumula și mai mulți microbi. 

CONȚINUT VIDEO ELLE

5. Încearcă un device cu raze UV

Probabil că o variantă pe care nu ai luat-o în calcul până acum este să folosești un dispozitiv în genul unei lămpi care are raze ultraviolete și care poate distruge 99,9% dintre bacterii. Ce este și mai interesant este că acest lucru se poate realiza în 6 minute.

Citește și:
Nu-ți mai hrăni fricile! 8 metode să gestionezi panica produsă de Coronavirus

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video