10 greșeli de shopping care îți distrug dieta

Atunci când facem cumpărături nu realizăm că, de fapt, ne punem în pericol dieta. Facem greșeli mici, însă acestea pot duce la finalizarea înainte de vreme a curei noastre de slăbire.

10 greșeli de shopping care îți distrug dieta

Iată care sunt principalele 10 greșeli care îți pot distruge dieta:

1. Mergi la cumpărături înainte de a servi o masă principală

Probabil ai auzit deja că aceasta este una dintre principalele greșeli pe care multe dintre noi o fac. Dacă mergi la cumpărături cu o senzație de foame vei fi tentată să cumperi mai mult decât ai nevoie, așa că încearcă să iei măcar o gustare înainte.

2. Nu îți faci listă


Deși pare o tehnică învechită și fără efect, lista de cumpărături este elementară în special atunci când ești la dietă. Dacă te gândești că poți pierde sau uita lista, încearcă să faci una pe telefon. În plus, poți găsi o mulțime de aplicații și site-uri care te ajută cu rețete și idei.

3. Începi cu mijlocul magazinului

O tehnică foarte bună când mergi la cumpărături este să începi din zona cu fructe, legume, carne și lactate. În felul acesta, coșul tău va fi deja plin când vei ajunge la produsele nesănătoase și nu vei fi tentată să le cumperi.

4. Apelezi la produse semi-preparate

Deși în serile în care suntem extrem de obosite, par soluția ideală, produsele semipreparate conțin extrem de mult sodiu și alte substanțe care, consumate în exces, pot deveni nocive pentru organism. Evită acest raion și păstrează salatele pentru atunci când ajungi înfometată acasă.

5. Mergi doar la raionul „bio”

Deși pare o alegere sigură atunci când ne dorim un stil de viață sănătos, mâncarea organică ne poate păcăli uneori. Pe lângă costurile ridicate, ea nu ne oferă întotdeauna toți nutrienții de care avem nevoie, așa că îmbină produsele bio cu fructe și legume de sezon.

6. Nu citești eticheta cu atenție

Deși ai impresia că te uiți tot timpul pe etichetă, este posibil totuși să ratezi unele informații foarte importante. Cunoașterea ingredientelor nu este suficientă dacă nu te uiți la numărul caloriilor și la valorile nutritive.

7. Eviți produsele congelate

Este în regulă dacă eviți acest raion pentru înghețată, pizza și diferite aluaturi, însă unele produse te pot ajuta în dietă. Fructele congelate, de exemplu, pot fi un mic dejun excelent alături de iaurt și câteva cereale sau semințe.

8. Eviți conservele

Este adevărat că cele mai multe produse ce se vând în conserve nu sunt extrem de sănătoase, însă nu înseamnă că trebuie să evităm acest raion. Fasolea, mazărea, porumbul și chiar peștele la conservă pot fi o opțiune sănătoasă, atât timp cât le clătim înainte de a le consuma.

9. Cumperi produse la reducere

Este în regulă să cumperi produse la reducere, dacă acestea fac parte din lista ta de cumpărături în general, însă evită să iei anumite produse doar pentru că au un preț redus. Vei ajunge acasă cu multă mâncare nesănătoasă și îți vei distruge planul de dietă.

10. Eviți produsele de la casă

Uneori este mai bine să cumperi un baton mic de ciocolată pe ultima sută de metri, la casă, decât să umpli coșul de la raionul cu dulciuri. Nu evita produsele de la casa de marcat, deoarece de multe ori ele se găsesc în cantități foarte mici.

Citește și:
Lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre slăbit, dar pe care trebuie să le știi

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet