Jonathan Saunders

„Miscarea, luminozitatea si lipsa de artificii inutile sint foarte importante pentru aceasta colectie“, declara Jonathan Saunders, in culisele prezentarii sale pentru sezonul primavara-vara 2008, care a avut loc la Londra.

Jonathan Saunders

Saunders, care s-a inspirat din desenele Grupului de la Memphis, o miscare stranie, cu orientare deco & pop-art, de la inceputul anilor 80, si-a dorit ca hainele sale sa aiba un element de „lejeritate si libertate, chiar daca e vorba de o fusta sau de o rochie de seara.

Scotian de origine, Saunders si-a inceput cariera ca designer de imprimeuri textile, dupa ce a absolvit Scoala de Arta din Glasgow.

A ramas in memoria tuturor impatimitilor de moda cu spectaculosul imprimeu al pasarii-paradisului, creat special pentru colectia lui Alexander McQueen din sezonul primavara-vara 2003.

Saunders mai colaborase si cu alti designeri importanti, precum Christian Lacroix (pentru Pucci) si Phoebe Philo, pentru Chloé.

De la pasiunea pentru imprimeuri pina la prezentarea unei colectii personale n-a fost decit un pas, astfel incit in sezonul urmator (toamna-iarna 2003/2004), Saunders a avut propriul show, in cadrul Saptaminii de Moda de la Londra.

Intre timp, a mai cistigat ceva experienta si a traversat Oceanul, colectiile sale fiind prezentate si la New York.

In 2008 a fost desemnat Designerul anului in cadrul Elle Style Awards., iar in 2010 a fost premiat in cadrul Scottish Fashion Awards, fiindu-i acordat premiul Designerul anului.

Foto: Image.net

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion