Simplu si elegant – descrierea ideala pentru aceasta delicatesa.
Frisca si ciocolata alba alcatuiesc perechea perfecta pentru aceasta reteta speciala. Timpul de preparare este mic, asa ca o puteti face si seara, pentru a doua zi. Un desert bun pentru orice anotimp si pentru orice ocazie.
1. Intr-o tigaie mica pentru sos, combina ciocolata cu 2/3 smantana dulce. Puneti pe foc si amestecati la un foc medium pana se topeste ciocolata si se formeaza o crema. Lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.
2. Intr-un vas mic, bateti crema ramasa pana se ingroasa. Adaugati zaharul si extractul de vanilie. Bateti-le in continuare pana cand incepe sa prinda o textura moale si fina. Amestecati ¼ din smantana dulce cu crema de ciocolata, apoi adaugati smantana ramasa.
3. Puneti compozitia intr-un vas pentru desert (pahar). Puneti-o la frigider si lasati-o cel putin doua ore.
Din aceste ingrediente se obtin opt portii.
Text: Georgiana Ciocan
Foto: Shutterstock