O casa inteligenta

Un proiect unic, in care tehnologia de ultima ora intalneste designul de interior. Arhitectul Victor Grosu a reusit sa compuna o adevarata feerie vizuala.

Un spectaculos penthouse se afla tocmai in Chisinau, la ultimul etaj al unui bloc, unde arhitectul Victor Grosu a reusit sa realizeze nu doar un frumos proiect de design interior, dar si o interesanta locuinta pasiva. Penthouse-ul, cu inaltime de 4,5 m si o suprafata de 210 mp, are un sistem de aerisire special, cu recuperare de caldura.

Acesta asigura aer proaspat pe tot parcursul zilei, recuperand energia ce s-ar fi pierdut prin ventilatia conventionala. Altfel spus, aerul proaspat din exterior este adus aproape de temperatura incaperii cu ajutorul aerului evacuat din interior. De altfel, aceasta a fost si cea mai mare provocare a proiectului, alaturi de pastrarea inaltimii tavanului. De asemenea, tot in zona locuintei pasive, desi pare aproape paradoxal, intreaga fatada, realizata exclusiv din sticla, are un sistem inovator de izolare, care nu permite pierderi de caldura.

Proprietarii sunt o familie cosmopolita, cu doi copii, care calatoresc mult si stiu foarte precis ce isi doresc, astfel ca cele sase luni, cat a durat amenajarea, au fost direct implicati in majoritatea alegerilor. In proiect, alaturi de Victor, au contribuit si Ekaterina Sarioglo si Nadia Lari.

Tipsurile de la arhitect:

  • Trebuie sa stii sa comunici cu arhitectul tau. Si invers.
  • Cost control in toate etapele proiectarii.
  • Project management minutios.
  • Cea mai mare atentie la detalii.
  • Curaj in experimente de design.

Text: Andreea Stefan
Foto: Arhiva personala

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration