Noua colectie de cesti illy by Tobias Rehberger

Curbe, dungi, lumini si culori se contopesc si se reflecta pe portelanul cestilor de cafea, creand un efect de camuflaj. Suprafata este adusa la viata printr-o iluzie optica, adaugand un sens puternic de miscare si dinamism experientei estetice a savurarii unui espresso.

Este vorba despre cea mai recenta colectie de cesti illy, al carei design a fost creat de artistul german Tobias Rehberger, castigator al Leului de Aur in cadrul celei de a 53-a editii a Bienalei de Arta de la Venetia.

Tobias Rehberger este unul dintre cei mai de succes artisti contemporani germani. A devenit celebru in anii ’90, prin reintepretarea spatiului interior si exterior cu ajutorul limbajului designului, al luminii, al artei si arhitecturii, rezultand astfel noi forme si un nou sens al implinirii artistice. Rehberger si-a prezentat lucrarile in cadrul Bienalelor de la Venetia, Berlin, la Manifesto in Luxembourg, la Muzeul de Arta Contemporana din Chicago si la Palais de Tokyo din Paris.

Rehberger a creat proiectul artistic al noului bar-restaurant si al gradinii din cadrul Palazzo delle Esposizioni din Venetia (cladire care dateaza din 1894). Leitmotivul proiectelor sale este mimetic: cestile de cafea par sa se contopeasca cu barul, ascunzandu-se de privirile curioase printr-un efect optic fascinant si neobisnuit, intregind astfel proiectele intr-unul singur.

Tobias Rehberger a realizat si designul cutiilor de cafea illy, tot in editie limitata, dand si un nume colectiei: ,,Everything and Nothing’’.

illy Art Collections reprezinta o serie de cesti si farfurii de espresso si cappuccino create de artisti contemporani (incepand cu anul 1992), in editie limitata, fiecare set fiind numerotat si semnat de catre artistul care l-a creat.

Ceasca de espresso din portelan – reprezentativa pentru cafeaua illy a fost creata decatre Matteo Thun in 1992, idea apartinandu-i lui Francesco Illy. De atunci si pana in prezent ceasca illy a fost reinterpretata de peste 70 de artisti internationali printre care Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic, Sandro Chia, Julian Schnabel, Robert Rauschenberg, Jeff Koons, Joseph Kosuth, James Rosenquist sau Pedro Almodovar.

Colectia de cesti illy by Tobias Rehberger se poate cumpara si in Romania, direct de la importator (www.probrands.ro) sau in concept stores de design interior.

Colectia este existenta in varianta setului de 6 cesti de espresso, sau cappuccino, sau seturi cu 2 cesti de espresso si o cutie de cafea illy. Un cadou perfect pentru inceputul de an, pentru cei care apreciaza arta si lucrurile de calitate care de regula vin in cantitati mici.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration