Ce poate fi mai delicios decat o inghetata de mango, facuta in casa, dupa o zi calduroasa de vara.
Aceasta reteta de inghetata de casa de mango nu numai ca este foarte usor de facut, dar este si compusa din doar 4 ingrediente.
Timp de preparare: 20 de minute
Timp in total: 4 ore
Portii: 6 portii
1. Decojeste mango-ul si taie-l in bucati mici. Pune-le in blender si mixeaza pana cand ai obtinut un piure de mango.
2. Intr-un bol separat, pune smantana dulce pentru frisca si dupa pune-o la congelator pentru 10 minute.
3. Dupa 10 minute, scoate smantana dulce pentru frisca de la congelator si adauga zaharul. Foloseste un blender pana cand se formeaza o crema neteda. Adauga piureul de mango si vanilia.
4. Pune compozitia intr-un vas si acopera cu o folie speciala de bucatarie, dupa care lasa-o sa stea la congelator pentru 4 ore.
5. Dupa cele 4 ore, poti scoate compozitia de la congelator si sa o mai mixezi inca o data cu blenderul pentru a scapa de cristalele de gheata.
Inghetata de mango este gata si o poti servi simpla sau cu diferite topping-uri. Enjoy!
Text: Alexandra Cristina Miu
Foto: Shutterstock
Vezi şi înghețată de cătină – un deliciu răcoritor, cu multe vitamine!