Farmec desuet si culoare in El Caminito

O straduta plina de case viu colorate, vesele ca margelele din sticla castigate la balci. Este El Caminito, celebra straduta din La Boca, unul dintre cele mai vechi cartiere din Buenos Aires.

Intregul barrio La Boca are un aspect nostim-prafuit si o istorie picanta, ca o dansatoare de tangou cu zulufii lipiti de obraz si o rochie decoltata indraznet. Prin 1880, aici au sosit vapoare incarcate cu imigranti italieni din Genova, care se pare ca au dat numele cartierelui (initial, Bocadasse sau Bocadaze, in dialectul geno­vez).

Imigrantii soseau cu duiumul, iar casele au devenit o problema: au inceput sa construiasca locuinte din materialele gasite prin port, fier vechi si lemn, dupa care le-au zugravit fatadele mAndru si vesel, in culori tipatoare – dupa traditia genoveza -, cu vopsele ramase de la vapoare.

Tot aici s-a nascut ideea de conventillo, adica locuinta comuna. Conventillos aveau camere despartite de-a lungul unui coridor comun.

Anii 1950 au adus cu ei blocuri moderne in La Boca, si farmecul desuet si strident colorat ameninta sa dispara.

El Caminito este o bijuterie, expresia cea mai fidela a vechiului La Boca, pastrata aproape neatinsa, gratie unui arhitect pasionat: Benito Quinquela Martin. Astazi, El Caminito freamata de forfota turistilor veniti pentru fatadele istorice, pravaliile cu tot felul de nimicuri ispititoare si dansatorii de tangou, care nu se feresc sa isi demonstreze, in strada, pasiunea si maiestria.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration