ELLE DECORATION Romania Design Awards 2018 și-a desemnat câștigătorii

ELLE DECORATION Romanian Design Awards 2018, ediția locală a uneia dintre cele mai cunoscute competiții internaţionale de design interior şi design de obiect, și-a desemnat câștigătorii în cadrul unei gale care a avut loc în showroom-ul ClassIN din București.

ELLE DECORATION Romania Design Awards 2018 și-a desemnat câștigătorii

La ediția din acest an au fost acordate șase trofee, precum și un premiu special oferit de Glo. Dintre cele șase categorii, trei au fost desemnate de votul publicului și ulterior jurizate, două au fost acordate de Elle Decoration și unul exclusiv prin votul publicului. Trofeele oferite sunt piese de design semnate de Cătălin Năstăsoiu și inspirate de colecția RONATIV, un proiect în care harta României este reinterpretată artistic.

Sponsorul principal al ediției de anul acesta ELLE Decoration Romanian Design Awards a fost ClassIN, furnizorul de soluții de design integrat deținut de Camelia Șucu. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Ytong, Philips TV și Glo, și în parteneriat cu Antonescu PR & Consulting. Ne-au fost alături și le mulțumim celor de la Vincon România și MaxMedia Production.

'ClassIN a fost creat pentru a susține ideile creative ale designerilor români și pentru putea realiza proiecte integrate. Brandurile icon pot fi punctul de pornire sau chiar elementele centrale ale amenajării unei locuințe. Suntem încântați că am putut fi gazda unei competiții atât de prestigioase și că portofoliul nostru vast de branduri si de mostre de material îi ajută pe designeri să își valideze alegerile de finisaje pentru produsele alese în amenajare', a declarat Camelia Șucu, fondatoarea ClassIN.

S-au înscris peste 100 de proiecte, care au primit peste 18.000 de voturi, un nivel record pentru competiție. Cele trei categorii unde s-a aplicat votul publicului au fost Cea mai bună amenajare a unei locuințe private, Cea mai bună amenajare a unui spațiu public și Cel mai bun obiect de design al anului. Publicul a decis nominalizările, prin vot. Ulterior juriul Elle Decoration a acordat un punctaj, care s-a cumulat cu voturile și astfel au rezultat câștigătorii.

Amenajarea Nocturne, din Timișoara, realizată de Ezzo Design, a câștigat categoria CEA MAI BUNĂ AMENAJARE A UNEI LOCUINȚE PRIVATE – https://www.elle.ro/decoration/nocturne-timisoara-romania-2016/

Spații pentru educație alternativă în domeniul artelor, realizate de ATELEIERCEITREI, a câștigat categoria CEA MAI BUNĂ AMENAJARE A UNUI SPAȚIU PUBLIC – https://www.elle.ro/decoration/spatii-pentru-educatie-alternativa-domeniul-artelor/

Biroul Cantilever, realizat de echipa Mihai-Bogdan Manda, Cosmin Cojocaru, Bogdan Vîjaica a câștigat categoria CEL MAI BUN OBIECT DE DESIGN AL ANULUI – https://www.elle.ro/decoration/biroul-cantilever/

Cele două categorii premiate de Elle Decoration au fost pentru Cel mai activ susținător al designului și pentru Designerului de obiect al anului.

Lucia Bucin, proprietarul fabricii de mobilier BUCINMOB, a primit premul pentru CEL MAI ACTIV SUSȚINĂTOR AL DESIGNULUI. Acum doi ani, Lucia Bucin a creat oportunitatea tinerilor designeri să creeze în fabrica de la Reghin obiecte pe care apoi le-a expus în târgurile interne și internaționale, oferind astfel o platformă de lansare importantă pentru ei, dar și pentru acest domeniu care încă se află la început în România. Designerii au fost plătiți pentru munca de creație, iar obiectele create de ei sunt promovate de BucinMob cu orice ocazie.

Dragoș Motică, fondatorul Studioului Dragoș Motică, ce a creat obiecte inedite de design precum Lampa N sau '/', a fost desemnat DESIGNERULUI DE OBIECT AL ANULUI.

Casa de la țară, realizată de Alina Alexe, a câștigat PREMIUL PUBLICULUI – https://www.elle.ro/decoration/casa-de-la-tara/

Lightplay – Abajururi de hârtie, realizat de Adina Rusu a primit premiul CEL MAI BUN OBIECT DE DESIGN oferit de Glo – https://www.elle.ro/decoration/lightplay-abajururi-de-hartie/

Poți descoperi toate proiectele câștigătoare, dar și nominalizații aici: www.elle.ro/decoration

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration