Destinatii turistice de primavara

De unde poti incepe o calatorie primavaratica? Ce-ai zice de Goa, trecand prin Budapesta pana in Algarve, sau strabatand, printr-un tur european, tarile cu cele mai frumoase stadioane de fotbal si cu cei mai fairplay suporteri. Un vis? Deloc! Chiar e realizabil. Ai nevoie de curaj (si de un job stabil)

Gulas sau papricas?
Intr-o tara a izvoarelor termale, palatelor si vinurilor, Budapesta este un oras in care vezi de toate: muzee, monu­mente istorice si arhitecturale, restaurante, magazine (nu rata faimoasa strada Váci!), bai termale si un circuit de Formula 1, in apropiere. Asa ca nu te poti plange ca nu ai ce face aici. Unde mai pui ca panorama de pe malul Dunarii, dintre Buda cu vai si coline si Pesta de campie, a fost declarata parte a patrimoniului universal de catre UNESCO. Fie ca vizitezi impunatoarea Catedrala Sfantul Stefan, Palatul Parlamentului sau Bastionul Pescarilor, te relaxezi la spa ori savurezi un vin aromat, Budapesta este o destinatie ideala pentru o vacanta de primavara.

Go(a) to India!

Pentru ca inca nu sunt musoni, pentru ca sunt culori care te naucesc si pe care vrei sa le iei acasa (nu conteaza daca, odata ce te-ai intors, iti dai seama ca nu se asorteaza cu nimic din casa ta), pentru ca poti sa traiesti pe plaja un an cu doar doua sute de dolari si, legat de asta, pentru ca iti poti usor imagina cum vei sta linistit in Goa pana trece orice urma de criza.

Primavara in Algarve

In momentul la care scriu acest text, imi pregatesc plecarea in Portugalia, din a doua jumatate a lunii martie. Tinta principala: Algarve, zona cea mai sudica a tarii, cu clima cea mai blanda, plajele cele mai salbatice si livezile de portocal, smochin si migdal – pe care sper sa le prind in floare – cele mai parfumate. Nu va fi prea cald, nu voi inota, dar voi privi surferii – e si asta un sport. Si, mi-am promis solemn, voi vizita unul dintre numeroasele Centro Hipico. Asta a fost – va povestesc ce si cum la intoarcere. Hotelul l-am ales de aproape un an, e Memmo Baleeira, recent castigator a numeroase premii pentru design si ospitalitate. www.memmobaleeira.com

Fairplay si spectacol

In fiecare an astept cu nerabdare sa inceapa sezonul fotbalistic. Sunt microbist. Ma duc pe stadion cu mare placere. De curand, am avut o experienta minunata. Am fost la un meci la München, pe Allianz Arena: suporteri civilizati, oameni seriosi, galerii care canta si isi sustin echipa favorita, plus bere si hot-dogs. Toate astea mi-au deschis apetitul de a vedea mai multe meciuri in Europa, pe stadioane devenite deja de legenda.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration