Design interior intraznet in apartamentul unui arhitect

Arhitectul spaniol Javier Menendez traieste si lucreaza in Romania. Alaturi de Luminita Popescu, a pus bazele Diseñate Design Interior – un proiect indraznet care transforma in realitate conceptele echipei de designeri. Concepte pe care le poti vedea in detaliu chiar in casa arhitectului.

In primul rand, mi-ar placea sa insist putin asupra importantei pe care o are relatia arhitectura-design si cum se manifesta ea in aceasta casa. Proiectul a fost gandit in acest sens, si, de aceea, nicio clipa partea de design interior nu a facut nota discordanta cu cea de arhitectura. De altfel, fiecare piesa de mobilier a fost creata in mod special pentru aceasta locuinta — e imposibil sa obtii aceasta coerenta altfel.

Cele doua elemente-cheie intr-o casa, fara de care este imposibil sa ai un produs final de calitate, sunt sistemul de iluminare si felul in care este impartit spatiul. Scopul? Sa creezi un cadru, o „rama“ perfecta in care sa expui subiectul principal, in asa fel incat sa fie limpede si coerent ce vrei sa spui, care e ideea de baza a proiectului. Logic, de altfel: cu cat e mai simpla expunerea, cu atat mai bine e perceputa ideea.

Sintagma „design interior“ trebuie sa fie strans legata de confort. Asta am invatat dupa ce am organizat o expozitie despre Mies van der Rohe la fundatia Carlos de Amberes din Madrid. Si am exemplul perfect: Barcelona Chair, un icon in domeniu, cu design avangardist si azi, in ciuda „varstei“, care nu renunta sub nicio forma la confortul dat de materiale de calitate si nici la eleganta finisajului din piele. Ce incerc sa spun este ca, si atunci cand ne aflam in fata unui stil modern, nu trebuie sa renuntam la confort si la calitatea materialelor folosite.

Fidel acestei teorii, am incercat sa combin materiale clasice, cum e lemnul de stejar, cu altele mai actuale: otelul inoxidabil sau suprafetele lacuite, ca sa obtin un rezultat fusion si, mai ales, confortabil.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration