DESIGN INTERIOR: Confort contemporan

Interioarele autohtone incep sa prinda viata! Inca o dovada in acest sens o face apartamentul situat intr-o zona selecta a Bucurestiului, ai carui proprietari nu si-au dorit sa locuiasca intr-un showroom extravagant, ci intr-o casa confortabila si moderna.

Camera de oaspeti, de numai 10 mp, are un perete vopsit cu vopsea decorativa mov „Swahilli”, de la Benjamin Moore, si restul peretilor tapetati cu tapet „Woods”, producator Cole and Son, de la La Maison. Canapea si masuta de sticla de la Bo Concept, lampa Spiridon, de la La Maison.

Apartamentul a fost cumparat de un cuplu informat si cu o viziune moderna asupra a tot ceea ce reprezinta viata lor. Isi doreau o locuinta care sa le reflecte personalitatea, care sa fie calda si primi­toare si care sa iasa din sabloanele amenajarilor actuale.
Dupa lungi cautari, in urma carora credeau ca va ramane la sta­diul de vis, au gasit acest apartament, intr-o casa veche si frumoasa, din secolul XIX. A fost o cale lunga si grea, pentru ca totul a trebuit refacut: tencuiala, sapa, instalatiile electrice si termice si, nu in ultimul rând, finisajele, care au durat cel mai mult timp.

Pentru toate acestea au apelat la arhitectul Petre Vencu, care a stiut sa exploateze la maximum apartamentul pentru a da destinatia potrivita fiecareia dintre camere: deschiderea livingului si amplasarea lui lânga bucatarie, o fe­reastra in plus pentru bucatarie, un balcon pentru dormitor si crearea unui grup sanitar de serviciu. Un detaliu important a fost sa analizeze diversele variante de impartire functionala a camerelor, astfel ca au luat in calcul principiile feng-shui si chiar au consultat un specialist care sa le indice cea mai benefica varianta, in armonie cu diagramele lor astrologice!

In dormitorul matrimonial, pat, noptiere si consola olive de la Pianca , CLASS Living. Tapet „Luna”, producator Cole and Son, si covor „Adore”, producator Ligne Pure, de la La Maison.
In baie, s-au folosit gresie si faianta „Asia”, de la Global, si mobilier de la Rovere.

Bucataria are mobilier de la Caesar, prin Rovere, cu blat si contra-blat din compozit. Aparatura electrocasnica de la Franke, masina de spalat vase si de rufe incastrate. Storuri romane cu material de la Alhambra (prin Eclaude). Masa si scaunele de la Calligaris, de la CLASS Living.

Pentru amenajarea interioara au lucrat cu designerul Martine Claessens. Pe parcursul proiectului, au consolidat o relatie foarte speciala, care a contat foarte mult. Nu au ezitat in fata niciunui obstacol, si obstacole au tot fost… Martine a avut rabdare, idei si solutii pentru cei doi proprietari, pe tot parcursul proiectului (care a durat doi ani), si a stiut sa ii sustina moral atunci când acestia erau pe punctul sa renunte, din cauza neseriozitatii muncitorilor. Le-a deschis noi orizonturi si le-a imbunatatit simtul estetic, ajutându-i sa se autodescopere.

A rezultat o amenajare moderna, cu elemente care aduc aminte de natura, prin toate reprezentarile ei: lemn, piatra, sidef, plante, copaci. Pardoseala din toata casa, cu exceptia bailor si bucatariei, este acoperita cu parchet brut, achizitionat de la firma NaturalWood si finisat la fata locului.

Bucataria este spatioasa si cu o amenajare „timeless” eleganta. Au vrut sa aiba atât mobilier de exceptie, cât si aparatura electrocasnica de calitate foarte buna, dar la preturi rezonabile. Elementul natural al bucatariei e dat de modelul vegetal al materialului din care sunt facute storurile romane.

Pe scurt, un proiect de amenajare frumos, care ne-a dat incre­derea ca proprietarii autohtoni au inceput sa faca diferenta intre o casa si un showroom.

PROIECTUL, PE SCURT
LOCATIA: complex rezidential de lux in Bucuresti
STAREA INITIALA A APARTAMENTULUI: apartament de 3 camere, intr-o casa veche, din secolul XIX
PROIECTUL: transformarea si recompartimentarea sa intr-un camin elegant si primitor
DECORATORI: arh.Petre Vencu si Martine Claessens (La Maison)

TEXT: Aurora Badiu
FOTO: Cosmin Popescu
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration