6 retete de inghetata cu fructe, perfecte pentru vara!

Se stie prea bine ca din meniul lunilor toride nu poate lipsi inghetata, iar pentru ca nicio vara nu poate fi completa daca nu te bucuri si de fructele proaspete, ti-am pregatit 6 retete delicioase de inghetata cu fructe.

6 retete de inghetata cu fructe, perfecte pentru vara!

Le poti prepara repede, in propria bucatarie. Bon appétit!

Inghetata cu banane

Ingrediente:

  • 4 banane coapte, decojite si taiate in bucati
  • ¼ de lingura de esenta de vanilie
  • 3 sau 4 linguri de zahar, miere sau indulcitor
  • 150 ml de lapte batut sau 150g de iaurt grecesc


Mod de preparare:

Asaza bucatile de banana pe o tava si pune-le la congelator pentru o ora. Dupa ce au inghetat bine de tot, pune-le intr-un blender, impreuna cu jumatate din iaurt sau din laptele batut, vanilia si ingredientul ales pentru a indulci compozitia. In timp ce mixezi toate ingredientele, adauga gradual si restul laptelui batut sau al iaurtului. Amesteca pana cand compozitia devine cremoasa.

Inghetata cu capsuni

Ingrediente:

  • 400 g de lapte condensat
  • 150 g de lapte praf
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ½ cani de lapte integral
  • 450 g de capsuni proaspete sau inghetate
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • ¼ lingurita de sare

Mod de preparare:

Amestecati si bateti primele ingrediente intr-un bol mare, pana cand compozitia se uniformizeaza. Acoperiti bolul si lasati la rece pentru 30 de minute.
Separat, amestecati cu ajutorul unui blender zeama de lamaie, capsunile si sarea, dupa care incorporati noua compozitie in primul amestec.
Toata compozitia trebuie pusa la congelator pentru o ora si jumatate, dupa care poate fi servita.

Inghetata de coacaze

Ingrediente:

  • 1 ½ cani de lapte integral
  • 1 ½ cani de smantana cu procent ridicat de grasimi
  • ¾ cana de zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 500 de gr de coacaze

Mod de preparare:

Incalzeste laptele si smantana intr-o cratita cu ½ de cana de zahar, amestecand uneori, pana cand compozitia ajunge la 80 de grade Celsius. Ar fi bine sa utilizezi un termometru pentru mancare, pentru a respecta reteta. Intre timp, bate galbenusurile de ou impreuna cu restul zaharului, pana cand compozitia devine mai densa. Toarna o cantitate mica din amestecul de lapte, smantana si zahar in compozitia cu galbenusuri, amestecand incontinuu. Apoi contopeste cele doua amestecuri in cratita si adauga extractul de vanilie.

Incalzeste crema obtinuta, insa nu o lasa sa fiarba si amestecand constant. Toarna compozitia printr-o sita si pune ce obtii intr-un vas acoperit, lasand-o la frigider pana se raceste de tot. Dupa ce ai scos compozitia de la congelat, mixeaza cu ajutorul unui blender amestecul racit si coacazele, pana cand fructele sunt zdrobite iar culoarea compozitiei devine mov.

Aceasta trebuie pusa la congelator pentru cateva ore, intr-un container ce se sigileaza. Inainte de servire, lasa inghetata la frigider pentru 15 minute, pentru a se inmuia putin.

Inghetata de pepene galben si mango

Ingrediente pentru inghetata:

  • 4 oua, separand albusurile de galbenusuri
  • 100 de grame de zahar pudra
  • 300 ml de frisca

Ingrediente pentru aroma de mango si pepene galben

  • ½ de pepene galben
  • 2 mango

Mod de preparare:

Pentru a prepara compozitia ce va da aroma inghetatei, este nevoie sa decojesti si sa tai in bucati mici pepenele galben. Decojeste cele 2 mango si taie 4 sau 5 felii, restul trebuie taiat in bucati mici. Amesteca intr-un cele doua fructe cu ajutorul unui blender.

Urmatorul pas este prepararea inghetatei – trebuie sa bati albusurile de ou intr-un bol mare, pana cand compozitia devine densa. Incepe sa adaugi zaharul pudra in transe egale, amestecand constant. Intr-un alt bol, bate frisca pana se intareste. Dupa aceste pas, trebuie sa amesteci putin galbenusurile de ou si sa incorporezi atent frisca, galbenusurile de ou si albusurile cu zahar.

In mod delicat adauga amestecul de fructe si feliile taiate in bucati mici. Amesteca atent si toarna toata compozitia intr-un vas potrivit pentru congelator. Lasa inghetata sa se raceasca peste noapte.

Inghetata cu pepene rosu

Ingrediente:

  • 2 ½ cani de pepene rosu, taiat si fara seminte
  • 1 cana cu smantana
  • ½ de cana de indulcitor lichid
  • 1 lingura de extract de vanilie

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau blender si amesteca pentru 3 – 5 minute, pana cand compozitia devine cremoasa. Asaza compozitia intr-o tava de sticla sau de metal si las-o la congelator pentru 30 de minute, dupa care aceasta trebuie amestecata si pusa iar la rece. Acest process trebuie repetat de cateva ori, la interval de 30 de minute, pentru a obtine textura dorita a inghetatei.

Inghetata cu piersici si zmeura

Ingrediente:

  • 250 de grame de frisca batuta
  • 400 ml de lapte condensat
  • ½ de cana de gem de piersici
  • ½ de cana de zmeura

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer amesteca frisca batuta cu laptele condensat timp de 3 – 5 minute. Cand compozitia este uniformizata, adauga cu ajutorul unei spatule gemul de piersici si zmeura si amesteca usor.

Toarna amestecul pentru inghetata intr-un bol si acopera cu folie de plastic. Lasa inghetata la congelator timp de 4 ore, cel putin.

Natalia Muntean
Foto: from Shutterstock

Vezi şi înghețată de cătină – un deliciu răcoritor, cu multe vitamine!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration