Simte-te ca acasă în locuința închiriată! 3 idei de amenajare

Cele mai multe persoane de vârstă tânără preferă să închirieze o locuință pentru a beneficia de mai multă flexibilitate.

Simte-te ca acasă în locuința închiriată! 3 idei de amenajare

Cu un contract pe termen scurt, tinerii chiriași își pot schimba locul de muncă, pot face toate schimbările pe care și le doresc și se pot muta oriunde doresc după încheierea contractului.

Chiar dacă locuința închiriată implică mai puține responsabilități și mai puțină loialitate, asta nu înseamnă că nu o puteți amenaja astfel încât să vă simțiți ca acasă. Există foarte multe modalități prin care puteți personaliza o locuință temporară și o puteți transforma în ceva ce puteți numi „acasă'. 

Folosiți patul ca punct focal 

Patul este mai mult decât un loc unde dormiți seară de seară. De asemenea, poate să funcționeze ca un punct focal al încăperii, mai ales dacă ați închiriat un studio sau o locuință open-space. Unul dintre cele mai simple și mai rapide moduri de a decora un pat este prin montarea unei tablii decorative. În plus, puteți folosi textile pentru dormitor în culori plăcute pentru a evidenția patul. Totuși, asta nu înseamnă că așternuturile trebuie să fie dramatice tot timpul. Uneori, o simplă cuvertură albă și câteva perne de accent vor face ca patul să arate confortabil. 

Transformați pereții obișnuiți în galerie de artă

O altă modalitate ușoară și accesibilă prin care puteți personaliza locuința închiriată este aceea de a utiliza pereții goi ca o galerie de artă. Asta înseamnă să agățați câteva lucruri artistice înrămate pentru a vă reflecta stilul și gusturile personale. Puteți folosi postere, afișe, tablouri sau fotografii personale. Vor fi nenumărate ocazii în care vă veți bucura de acele amintiri vechi și prețioase. Ceea ce mai puteți face este să utilizați scări decorative pentru completarea galeriei de artă. O scară decorativă, pe lângă rolul său estetic, poate fi folosită pentru a expune alte fotografii sau afișe sau puteți agăța o instalație care să vă lumineze discret galeria artistică. Dacă nu doriți să expuneți nimic, puteți pur și simplu să aruncați lejer pe scara decorativă un pled împletit sau o pătură călduroasă și veți obține o notă decorativă foarte plăcută.

Înlocuiți corpurile de iluminat inestetice

Corpurile de iluminat frumoase pot fi accente de decor impresionante. Dacă locuința închiriată este prevăzută cu cele mai învechite plafoane, nu trebuie să vă simțiți descurajați. Înlocuirea unui corp de iluminat este o sarcină foarte ușoară, pe care o puteți face pe cont propriu. Trebuie doar să vă contactați proprietarul, să obțineți aprobare din partea lui și să achiziționați câteva corpuri de iluminat care să vă reprezinte stilul. Dacă la plecare doriți să lăsați locuința așa cum ați găsit-o, trebuie doar să păstrați cu grijă corpurile de iluminat originale și să le schimbat înapoi atunci când vă mutați. 

Sursa de imagine:Gorodenkoff / Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration