(P) De ce să alegi uși glisante pentru birouri

(P) De ce să alegi uși glisante pentru birouri

Ușile glisante sunt utilizate în mod obișnuit pentru dulapuri, băi, cămări de bucătărie și pentru delimitarea a două camere, în locuințe sau birouri. Deși putem considera că acestea sunt o tendință relativ nouă în arhitectură, există dovezi arheologice că au fost folosite chiar și de către romani.

Unde pot fi folosite ușile glisante?

Dulapurile sunt printre cele mai comune locuri unde vom găsi uși glisante, fiind o opțiune interesantă pentru a menține conținutul vizibil, dar închis, departe de praf și umezeală. Băile sunt, de asemenea, perfecte pentru ușile glisante, mai ales dacă avem la dispoziție un spațiu limitat.

În bucătărie, o ușă glisantă din sticlă va putea separa cămara de camera unde se gătește, permițându-ne să ascundem ustensilele de bucătărie și ingredientele atunci când este necesar, dar și permițând accesul ușor, la nevoie.

Ușile glisante din sticlă pot permite accesul luminii naturale într-un birou, creând un mediu mai deschis și mai prietenos. Acestea au un grad de izolare fonică ridicat, respectând intimitatea celor din încăperile pe care le separă, și un grad înalt de izolare termică. Pe lângă designul lor elegant, ușile din sticlă pot economisi spațiu, permit luminii naturale să pătrundă din plin și se pot integra perfect între două camere diferite.

Beneficiile ușilor glisante pentru birouri

Ușile glisante oferă multe beneficii și în mediile profesionale, contribuind prin designul lor modern la crearea unei atmosfere relaxante și calde. Iată câteva beneficii ale utilizării ușilor glisante în spațiile de birouri!

  • Securitatea

Securitatea este un aspect important, în special în mediile de afaceri. Ușile glisante trebuie să aibă o stabilitate suplimentară, cu garnituri și manșoane încorporate. De asemenea, un mecanism de blocare poate împiedica scoaterea ușii din cadru.

În ceea ce privește siguranța, ușile de sticlă glisante sunt ideale. Sticla utilizată este securizată, trecând printr-un proces specific, care îi conferă o rezistență deosebită. În cazul în care sticla se sparge, fragmentarea se va face în bucăți extrem de mici, inofensive pentru cei care s-ar afla în preajma ei.

  • Spaţiu

O ușă glisantă poate crește funcționalitatea spațiului. Ușa cu balamale necesită mai mult spațiu decât o ușă glisantă. Nu există nimic care să împiedice ușa, deoarece aceasta funcționează pe o șină.

Cadrul poate fi personalizat și acest lucru este ideal pentru spațiile de birouri mici sau medii care conțin o mulțime de echipamente, materiale sau mobilier.

  • Eficiența energetică

Ușile glisante pot fi izolatoare eficiente sau pot permite ventilația, ambele proprietăți reducând necesarul de energie pentru încălzirea sau răcirea spațiului, după caz. Cantitatea de lumină poate fi reglată și pe baza materialului din care este realizată ușa.

O ușă care maximizează iluminatul interior sau folosește lumina naturală poate reduce costurile cu energia electrică. Lumina soarelui poate oferi și căldură suplimentară în timpul iernii, care poate reduce costurile de încălzire. Vara, jaluzelele integrate pot bloca lumina soarelui pentru a reduce costurile cu aerul condiționat.

  • Versatilitate

Diferite materiale, cum ar fi sticla, lemnul sau metalul, pot fi utilizate pentru a permite crearea unui spațiu deschis sau a unuia mai intim. Ușa glisantă poate fi folosită în mai toate stilurile de design de interior, de la cel modern, la cel clasic sau industrial.

În timp ce toate ușile servesc o funcție similară, stilul și modul în care funcționează poate face cu adevărat diferența. Spațiile de birouri în care sunt integrate uși de sticlă glisante capătă un farmec aparte, spunând multe despre cei care lucrează în interiorul lor.

Rom Decor – uși din sticlă glisante într-o gamă mare de modele

Rom Decor este o companie românească specializată în comercializarea de uși, atât pentru interior, cât și pentru exterior. De asemenea, aceasta pune la dispoziția clienților și ferestre de înaltă calitate, precum și sisteme performante de închidere terase sau balcoane.

Pe rom-decor.ro este disponibilă o gamă variată de uși de interior superbe, create din materiale de înaltă calitate. Astfel, fie că optezi pentru o ușă glisantă din sticlă sau pentru un model clasic, din lemn stratificat, ai garanția că încăperea în care va fi montată va căpăta un farmec aparte.

Specialiștii de la Rom Decor, pentru a se asigura că vei alege modelul de ușă potrivit, îți oferă toate sfaturile și informațiile de care ai nevoie. De asemenea, compania pune la dispoziție și servicii de măsurători și montaj pentru ca la final să te bucuri de rezultatele scontate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration