(P) Cum să dai un restart ambiental casei tale după despărțire?

(P) Cum să dai un restart ambiental casei tale după despărțire?

Dacă te-ai despărțit recent de soțul sau de iubitul tău, poți găsi un refugiu în plăcerea creativă a reamenajării locuinței. În acest fel vei scăpa mai repede de amintirile dureroase legate de prezența lui acolo și vei putea în sfârșit să transformi casa așa cum dorești, potrivit personalității tale.

Poate că amenajările interioare sunt ultimul lucru la care te-ai gândi după o despărțire, dar tocmai această activitate te poate ajuta să-ți regăsești liniștea și echilibrul interior. Viața ta pornește acum pe un alt drum, este un nou început pentru tine, așa că îi poți conferi și locuinței tale o schimbare, un restart ambiental deosebit. Vei putea fi creativă, îți vei pune în practică orice idee, chiar și cea mai extravagantă și vei avea o activitate plăcută.

Iată câteva sugestii pe care le poți aplica pentru a-ți transforma casa, ori pentru a decora noua ta locuință, în cazul în care te muți.

  • Adu în casă nuanțe care îți conferă o stare de bine

Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont îl reprezintă culorile din casă. Alege culori deschise, vii, intense, care să-i confere o stare de bine, de bucurie. Cele mai bune sunt nuanțele de roșu, galben, auriu, portocaliu. Albastrul și verdele te relaxează, așa că le poți include și pe ele în lista culorilor preferate. Evită culorile prea închise: negru, gri, violet, pentru că te pot deprima.

Culorile se pot regăsi în locuința ta sub forma unor mici piese de mobilier sau decorațiuni: vaze, perne, pături, tablouri, statuete. Verdele îi găsești chiar în natură: cumpără ghivece cu flori de care să ai grijă! În acest fel vei avea și un aer mai curat, iar florile care înmuguresc și cresc în casa ta vor fi și un simbol pentru noua ta viață care începe. Poți adopta și un animal de companie, un cățel sau o pisicuță. Această decizie va da un nou sens vieții tale.

2. Rearanjează mobila din spațiile importante ale casei

Dacă vrei să redecorezi casa nu trebuie să dai mulți bani pe o mobilă nouă. Va fi suficient să rearanjezi unele piese de mobilier, astfel încât la final vei avea o locuință care arată complet diferit, dar fără să cumperi nimic nou. De altfel, multe femei simt nevoia să facă schimbări de acest fel prin casă imediat după o despărțire și schimbă poziția mobilierului. Simplul fapt că au o nouă perspectivă dimineața când se trezesc, că văd alte obiecte, ca și când ar fi o altă casă, le ajută să se vindece mai repede sufletește.

3. Fă-ți cadouri de „Casă Nouă'!

Indiferent dacă te-ai mutat în altă casă după despărțire sau vrei să reamenajezi vechea ta locuință, e foarte important să cumperi câteva lucruri noi. Nu trebuie să fie scumpe, dar ideal ar fi să fie și utile și frumoase, cum sunt, spre exemplu, aceste veioze decorative pe care le poți găsi pe site-ul eco-iluminat.ro.

Noile obiecte vor fi, practic, un cadou „de casă nouă' pe care ți-l vei oferi singură și care schimbă aspectul unei încăperi. Orice modificare pe care o vei face în locuință, oricât de neînsemnată ar părea să fie, te va ajuta foarte mult să treci mai departe și să te simți din nou bine acasă, chiar și acum, când ești singură.

4. E timpul să scapi de lucrurile inutile din casă

Despărțirea este o bună ocazie să faci ordine prin casă și să vinzi sau, mai bine, să donezi toate obiectele de care nu ai nevoie. Pot fi lucruri care îți amintesc de fostul tău partener sau de viața voastră împreună, ori pur și simplu obiecte care te încurcau, pe care nu le foloseai, dar ai crezut mereu că la un moment dat îți vor fi utile. Renunță la toate acestea, eliberează-ți casa și fă loc pentru noile obiecte pe care le vei cumpăra numai pentru tine.

Iată care sunt primii pași pe care îi poți face pentru a trece mai ușor peste o despărțire și pentru a-ți transforma viața. Totul începe cu echilibrul tău interior, pe care îl poți regăsi dacă înveți cum să-ți transformi casa într-o locuință cu adevărat primitoare, unde te simți bine, te relaxezi și poți fi cu adevărat tu însăți.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration