(P) Care e diferența între bio, eco și organic? Protecția mediului

(P) Care e diferența între bio, eco și organic? Protecția mediului

Probabil că, de-a lungul ultimilor ani, te-ai întâlnit cu acești termeni de mai multe ori. Și în mare știi ce înseamnă, dar nu ești chiar sigur care este diferența. De ce folosim pungi biodegradabile și nu din plastic?

Cert este că are legătură cu ceva despre protecția mediului, nu? Dar te-ai gândit de ce este atât e important să protejăm mediul?

Datorită creșterii industriilor și tehnologiilor planeta a devenit din ce în ce mai poluată. Inițial nivelul de poluare nu era atât de mare. Nu se credea a fi dăunător nici nouă, nici mediului înconjurător. Între timp, mai ales în ultimii ani, cercetătorii și-au dat seama că nivelul de poluare pe care îl produc oamenii a ajuns la un record nemaivăzut. Poluăm zi de zi, chiar și prin activitățile noastre zilnice: conducem peste tot cu mașina personală, folosim zeci de produse cosmetice sau alimentare ambalate în plastic și aruncăm recipientele imediat, comandăm zilnic mâncare care nu este ambalată într-un mod prietenos cu mediul. Toate aceste acțiuni mici ale populației au început să amenințe planeta.

Iar atunci când planeta este poluată, tot noi, oamenii, avem de suferit. Ne vom pierde din resursele naturale, iar calitatea vieții va scădea, sănătatea noastră fiind în pericol.

De aceea, este foarte important să apelăm la produse care ne ajută să protejăm mediul, precum cele bio, eco sau organice. Mai jos îți spunem care este diferența dintre toate acestea. Deși toate se încadrează în acest subiect de protecție a mediului, există mici diferențe între ele. Vrem să te ajutăm să te decizi ce stil de viață vrei să abordezi și ce produse îți dorești să consumi!

Ce înseamnă eco?

Eticheta cu „ECO', adică ecologic, înseamnă că produsul respectă normele europene. Atunci când vorbim de o țară care se află în Europa, desigur. Mai exact, produsele bio nu conțin pesticide, fertilizatori chimici sau alte substanțe de acest fel.

Termenul de eco este cel mai puternic. Produsele eco sunt cele care îndeplinesc toate normele de mediu. Sunt cele mai sigure pentru oameni și pentru planetă și nu poluează.

Acestea, totuși, au și un preț mai ridicat. Acest lucru se datorează faptului că producătorii trebuie să plătească pentru testele speciale care acreditează produsele eco, dar și faptului că producția lor este una mult mai complexă decât cea a produselor normale.

Ce înseamnă bio?

Produsele bio reprezintă, în principiu, produse care nu au fost modificate genetic. Acest lucru înseamnă că produsele bio nu sunt neapărat ecologice, totuși.

Un produs poate fi și bio și eco – nu te speria dacă vezi ambele etichete pe ambalaj!

Ce înseamnă organic?

Produsele organice sunt cele care sunt realizate prin procese care nu implică niciun fel de pesticide sau fertilizatori chimici. Acest lucru nu exclude modificarea genetică.

Stai liniștit, modificarea genetică nu se referă la vreo metodă SF de creare artificială a organismelor. Acesta este un proces care permite recombinarea genelor organismelor pentru a crea, de exemplu, fructe mai aromate sau legume care rezistă mai mult.

Cel mai simplu mod de a proteja planeta

Probabil că toate metodele pe care le găsești pe internet pentru a proteja planeta te copleșesc. Colectare selectivă, alegerea produselor cu un anumit tip de ambalaj, refolosirea unor recipiente. Sau chiar înlocuirea unora dintre obiectele pe care le folosești zi de zi, precum periuța de dinți sau paiele de băut.

Până vei putea să te organizezi și să îți schimbi stilul de viață noi avem o soluție mult mai simplă pentru tine.

E foarte ușor să fii bio și să ai grijă de mediul înconjurător, făcând o schimbare aparent minusculă. Poți folosi pungi biodegradabile!

Aceste pungi biodegradabile se găsesc acum în cele mai multe magazine mari. Sunt impuse de normele de mediu, iar lanțurile mari de magazine îți oferă mai multe tipuri de pungi biodegradabile. De la cele mici, cu mânere, până la cele mai mari, pentru cumpărături voluminoase.

Ce te sfătuim noi este să păstrezi aceste pungi și să le refolosesti cât de des poți. Să le porți mereu cu tine în geantă sau în ghiozdan. Așa nu va mai trebui să cumperi pungi de fiecare dată când mergi la magazin și nici nu vei fi nevoit să te mulțumești cu o pungă de plastic care știi că va face mult rău mediului înconjurător. Pungile biodegradabile sunt primul pas către o planetă mai sănătoasă!

Ai și tu grijă de planeta noastră, fii bio!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle