(P) 6 schimbări simple cu rezultat spectaculos în amenajarea locuinței

Casa visurilor tale este încă acel obiectiv pe care nu îl crezi tangibil?

(P) 6 schimbări simple cu rezultat spectaculos în amenajarea locuinței

Uneori visele sunt mai aproape decât ne-am închipui, fără să apelăm la un buget mare, dar nici la un termen de execuție mai lung de câteva zile. Dar cum poți să-ți amenajezi locuința astfel încât să se apropie de idealul tău?

Am pus la punct un ghid al celor mai eficiente metode prin care să aduci un makeover casei. Iată la ce anume ne referim?

Lasă lumina să intre în casă


Lumina este aliatul ideal al oricărei case. Ea pune în evidență cele mai frumoase locuri din încăperi și conferă o stare generalizată de bine. În living și în bucătărie bucură-te de lumină cu perdele aproape transparente care să filtreze doar puțin intensitatea, în timp ce în dormitor și în birou ai putea apela la draperii ca să creezi o atmosferă mai întunecată când ai nevoie de mai multă concentrare sau liniște, după caz.

Creează o oază de prospețime cu ajutorul plantelor

Plantele sunt acele elemente de decor nemuritoare atât la propriu, cât și la figurat. Le poți pune peste tot în casă, începând cu holul, continuând cu bucătăria, livingul, balconul, baia și mai ales biroul. 

Sursă importantă de oxigen și de filtrare a aerului, plantele sunt minunate la schimbarea atmosferei generale. Pune-le în bibliotecă sau așează-le pe rafturi speciale și vei anima instant atmosfera din casă.

Luminează inteligent

Seara, decorul casei se poate schimba instant cu ajutorul unui sistem de iluminat foarte eficient, dar și foarte ușor de pus în practică. Poate nu ai fost până acum adeptul lămpilor de birou sau al lampadarelor, dar ai putea să începi să faci câteva cercetări. 

Adevărul este seara nu avem nevoie de surse intense de lumină în casă, ci doar o lumină ambientală generală și surse de lumină concentrate pe activități: lampă de masă pentru birou, lumini tip led la blatul de la bucătărie, un candelabru sau lămpi deasupra mesei de la bucătărie sau în living. 

Alege o paletă unitară de culori

Casa ta ar putea avea nevoie de o schimbare de cromatică. Dacă te-ai plictisit de albul pereților sau de culorile țipătoare, ai putea să te orientezi către culori neutre, potrivite fiecărei camere în parte, cu excepția livingului unde ai putea să creezi un perete accent cu o culoare mai închisă, chiar în spatele canapelei.

Mai mult, dacă alegi din varietatea de uși exterior la comandă, poți să personalizezi și culorile acestora.

Pune artă pe pereți

O casă fără artă este ca o persoană lipsită de personalitate sau cultură generală. Dacă îți decorezi casa cu piese de artă, ea va fi mai interesantă. Pune câteva statuete pe mobila din living, un tablou mare în spatele canapelei și câteva mici tablouri pe holul de la intrare sau poate în bucătărie. Toate aceste obiecte vor anima ambientul și vor pune în valoare lucrurile din jurul lor.

Casele noastre se pot schimba radical doar prin câteva modificări mici, dar de substanță. Care idee ți se pare cea mai la îndemână?

Sursa fto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration