Cum să purtați o brățară tenis, rigidă sau cu lanț cu stil și eleganță?

Brățara este un accesoriu a cărui utilizare datează din cele mai vechi timpuri.

Cum să purtați o brățară tenis, rigidă sau cu lanț cu stil și eleganță?

De-a lungul anilor, moda și bijuteriile au devenit din ce în ce mai interconectate, dar și din ce în ce mai importante în viața de zi cu zi a femeilor. Dar care sunt cele mai bune alegeri pentru a ști cum să purtați brățările și să le asortați cu stilul și îmbrăcămintea?

Bijuteriile sunt prezente în modă ca o completare a unei ținute. Pe de-o parte, există o modă a  bijuteriilor dacă ne gândim la bijuteriile de epocă, pe de altă parte, vorbim despre bijuteriile la modă atunci când ne referim la tendințele la modă din acest moment. Canoanele estetice rigide din trecut s-au schimbat mult în ambele aspecte, existând acum o anumită libertate. Cu toate acestea, atunci când trebuie să potrivim brățările cu hainele, există încă câteva criterii estetice pe care trebuie să le urmăm dacă dorim că aspectul nostru să fie șic.

Cum să purtăm și să asortăm brățările pentru a fi elegante?

1. Pentru a alege brățara potrivită, începeți cu încheietura mâinii. Sfatul nostru este să vă gândiți la brățara pe care o veți purta înainte de a alege o anumită ținută. Pentru a alege brățara potrivită, observați cum este încheietura mâinii. Aveți o constituție subțire? Sau încheietura este robustă? În funcție de constituție, puteți purta brățări mai mult sau mai puțin groase, rigide, cu benzi largi, moi sau subțiri.

Fiecare brățară are propria sa formă și tocmai forma este cea care ajută foarte des la evidențierea unor calități ale corpului purtătoarei. Prin urmare, este foarte important să se ia în considerare acest factor pentru a evita dizarmoniile de natură estetică, subliniind într-adevăr punctele forte.

Să luăm câteva exemple:

– O bratara tenis este ideală pentru femeile care nu au încheietura mâinii foarte subțire;

– Brățările de tip manșetă sunt perfecte pentru femeile cu încheieturi mai subțiri;

– Lanțurile groase sau pietrele cu o circumferință mare evidențiază încheieturile mari și sunt considerate vizual mai frumoase la persoanele cu o construcție mai robustă.

– Brățările de tip cerc, rigide, sunt mai potrivite pentru siluetele cu membre lungi, deoarece ajută la subțierea încheieturii mâinii

2. După ce înțelegem tipul de brățară care se potrivește cel mai bine încheieturii, să trecem mai departe pentru a înțelege cum să purtați o brățară care să se potrivească cu ținuta. Armonia și sobrietatea sunt regulile care trebuie să vă ghideze mai întâi în potrivirea brățării cu îmbrăcămintea:

– Sobrietatea îmbrăcămintei vă permite să alegeți o brățară mai atrăgătoare atât în dimensiuni, culori cât și forme.

– Când în schimb vă hotărâți să îmbracati o ținută mai capricioasă sau diferite culori și țesături, sfatul este să optați pentru o bijuterie cu o linie simplă.

– Armonia cromatică trebuie respectată între ținută și brățară, dar și între celelalte bijuterii (dacă purtați alte accesorii pe lângă brățări).

3. Să luăm în considerare și contextul în care veți purta brățările: la ce ocazie trebuie să participați?

Nu alegeți brățări mari, dacă trebuie să aveți mâinile ocupate: acest tip de bijuterie este foarte incomod și va va face să mișcăți continuu brățările sau să le așezați pe antebraț pentru a le menține nemișcate sau a le împiedica să se lovească sau să lovească ceva.

Spuneți nu' și acelor tipuri de brățări voluminoase și grele, deoarece purtarea lor câteva ore pe zi ar putea să vă obosească.

De asemenea, spuneți nu' bijuteriilor care au suprafețe care v-ar putea bloca undeva sau, mai rău, ar putea trage firele rochiei.

4. Și, în cele din urmă, luați în considerare anotimpul.

Iarna, se poartă ținute cu gât înalt, jachete, rochii cu mâneci lungi, lână și țesături mai grele. Acest tip de îmbrăcăminte condiționează în mod evident alegerea tipului de brățări, vizibilitatea acestora precum și cantitatea.

Vara, temperatura vă permite să purtați haine ușoare, fără mâneci, astfel încât să îmbunătățiți modul în care arată brațele. De exemplu, dacă purtați o brățară de braț, aceasta vă accentuează și mai mult senzualitatea.

Dacă sunteți bronzată, purtați brățări de aur și argint în stil antic sau retro pe încheietura mâinii, precum și brățări etnice care vă vor permite să vă îmbunătățiți bronzul.

Legat de stratificare, este extrem de chic să purtați mai multe brățări împreună, dar în diferite materiale. Aur, argint și oțel, dar și pietre, plastic, os, în diferite culori pot arată excepțional!

Totuși, va sugerăm să vă concentrați doar pe Mix & Match de metale pentru bijuterii în același stil și aspectul vostru va fi în continuare hiper trendy!

În concluzie, pentru a nu risca niciodată să greșim alegând brățara potrivită trebuie să:

– Vă observați constituția: numai așa veți putea înțelege și găsi stilul potrivit care vă reprezintă cel mai bine și cu care vă simțiți cu adevărat voi.

– Evaluați contextul. Nu purtați brățări voluminoase care vă restricționează mișcarea dacă știți că va trebui să fiți foarte activă.

– Luați în considerare anotimpul. Iarna purtăm haine care deseori se aglomerează și acoperă încheieturile mâinii. Ce rost are să alegem o bijuterie care nu va fi văzută sau care va fi prinsă în haine?

– Luați întotdeauna în considerare armonia dintre materiale și culori

– Căutați întotdeauna echilibrul dintre ușor și greu, capricios și sobru, serios și distractiv.

Sperăm că sfaturile acestea v-au ajutat să străluciți cu brățările potrivite. Țineți minte: bijuteriile, fie că vorbim de brățări sau alte podoabe, sunt acele elemente din ținută care vă oferă acel aer unic, care vă scot în evidență din mulțime! Nu vă fie teamă să încercați ceea ce sufletul vă spune că ați găsit brățara potrivită personalității!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle