Cum creezi sentimentul de intimitate din căminul tău?

 Decorarea casei poate fi o adevărată provocare, dar una plăcută. Alegerea culorilor, a pieselor de mobilier, a decorațiunilor care își vor croi loc printre elementele camerelor sunt puncte din lista to-do, pe care trebuie să le bifezi. 

Cum creezi sentimentul de intimitate din căminul tău?

Sursă foto: pexels

        Decorarea casei poate fi o adevărată provocare, dar una plăcută. Alegerea culorilor, a pieselor de mobilier, a decorațiunilor care își vor croi loc printre elementele camerelor sunt puncte din lista to-do, pe care trebuie să le bifezi. 

           Indiferent că este o locuință în care de abia te-ai mutat sau una pe care vrei să o redecorezi, important este să te gândești la stilul personalității tale, la ce îți place să faci, la ce ți-ar plăcea să vezi sau nu, în propria casă. 

           Decorarea sau redecorarea unei locuințe ar trebui să țină cont de toate aceste detalii, pentru că au puterea să înfrumusețeze fiecare cameră. 

          Ce elemente de decor ar trebui să primească atenția ta maximă?

    Există câteva articole din locuința ta, cărora trebuie să le acorzi importanță deosebită, pentru că îți vor influența starea de bine, dispoziția și relaxarea de care ai nevoie după ce te întorci acasă după o zi obositoare.

Veiozele din casă

       O cameră luminată corespunzător creează atmosfera de care tu ai nevoie, una plăcută și relaxantă. 

         Permite ca lumina zilei să pătrundă generos în cameră, iar pe timpul serii alege un bec care să difuzeze o lumină apropiată de cea naturală. Pentru asta, există foarte multe modele de veioze, aplice, din care poți alege. 

         Dar pentru mai multă personalitate, eleganță și frumusețe, un lampadar este alegerea perfectă. Acesta trebuie să fie printre ultimele elemente de decor alese. Așa că, va trebui să optezi pentru un model în funcție de culorile camerei, a pieselor de mobilier, a draperiilor, dar și personalității tale. 

        Pentru birou, o lampă portabilă este ideală. Dar și aceasta trebuie aleasă în funcție de piesele decorative din camera respectivă. Deși, în primul rând trebuie să aibă un aspect ergonomic. 

Covoarele, perdelele și draperiile

        Sunt elemente de decor care pot evidenția sau nu, personalitatea ta, dar și obiectele care se află în cameră, precum mobilierul. 

        Forma, culorile și modelul covoarelor, al perdelelor și draperiilor au darul de a schimba aspectul estetic al unei locuințe. 

          Deși, în ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane aleg să nu mai folosească covoare sau perdele, nu îți recomandăm. Un covor și o perdea îți creează acel sentiment ‘cozy, cum spun americanii. De căldură și intimitate. Locuința fără covoare sau perdele este una impersonală, cu aer de birou, iar asta sigur nu îți dorești. 

Accesoriile decorative

       O cameră cu pereți complet albi, cu rafturi pe care nu se află prea multe lucruri care să o personalizeze, îți poate da senzația de singurătate, de loc străin. 

       Fiecare dintre noi avem preferințe cu privire la decor și la obiectele pe care le avem în jurul nostru, iar acest aspect este foarte important pentru sentimentul de relaxare și intimitate pe care trebuie să-l resimțim acasă.

         Fie că vorbim despre detalii minore decorative, precum un bol în care se află o lumânare, sau despre tablouri, acestea pot reprezenta un punct de focus al camerei. Pentru că alegerea cu grijă a acestor articole trimit ochiul în acea direcție. Gândește-te la o fotografie fără elemente umane. Ce îți atrage atenția? Cam așa putem spune și despre camere. 

            De exemplu, un scaun din living room sau bucătărie, ales cu grijă, va opri ochiul asupra lui. În special dacă husa aleasă de pe CasaMoise.ro are modelul inspirat de personalitatea ta. Pot fi huse cu diferite imprimeuri, pot fi simple, pot avea o singură culoare. Pot fi așa cum îți dorești. Așa cum te reprezintă. 

O husă este foarte utilă, pentru că se previne deteriorarea țesăturii.

           Așadar, căminul tău poate fi primitor și relaxant. Alege cu grijă fiecare element de decor al propriei locuințe. Alege cu stil și personalitate. Alege să te simți bine acolo unde petreci cea mai mare parte a timpului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial