Ultima zi de Covid și prima zi de război 

Acum doi ani, când intram în lockdown, ni se părea că nimic mai dramatic nu ni se putea întâmpla. Viața noastră nu doar că era canceled, dar era și împietrită de frica îmbolnăvirii. Iată-ne azi, eliberați de virus, dar cu războiul la graniță, amenințați cu bombe atomice, biologice sau chimice. Cât de creativă e viața!

Ultima zi de Covid și prima zi de război 

Dacă ne raportăm la vecinii noștri ucraineni, însă, unde iadul a coborât pe pământ, suntem bine. Dar până când? Aici, în mijlocul Europei, ne-am trezit deodată că pe lume există războaie. Ca și cum Siria, Afganistan, exodul refugiaților din aceste țări ar fi fost evenimente de pe altă planetă.

Zile întregi am fost măcinată de diverse gânduri, de la frică și compasiune, la revoltă, frustrare și învinuire. Am trecut prin toate fazele, până când am obosit teribil (poate și trecerea recentă prin Covid a ajutat) și nimic bun nu se întâmpla. Am realizat că nu fac altceva decât să-mi fac rău și atunci m-am concentrat pe găsirea unui kit de supraviețuire în fața nevrozei colective (nu am stat la cozi la benzinării, dar am cumpărat pastile cu iod).

M-am gândit în primul rând că răul nu poate fi oprit, nu depinde de noi, dar nici nu trebuie lăsat să învingă, pentru că asta depinde de noi. Panica și frica nu te lasă să judeci corect. Nu spun că azi nu verific știrile, dar nu mă mai calific drept strateg militar sau politic, nu mă mai scol în toiul nopții pentru ca a intrat un tweet.

Și mă simt mult mai bine. Îți recomand tratamentul: această ediție ELLE este fix doza de care ai nevoie, te informează cât trebuie, dar te și relaxează, te inspiră și îți dă motive să te bucuri de viață.

Știu că dintr-un astfel de război nu se întoarce nimeni viu, chiar dacă rămâne în viaţă, că oricât te gândești că pe tine nu te afectează în mod direct, nu ai cum să nu vezi suferința din jur și să nu fii empatic. Dar și pentru asta există un remediu: ajută! Oricât, oricum, oriunde poți. E terapeutic.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle