Surprize, surprize

În această lună mi-am împlinit un vis: acela de a o avea pe copertă pe cea mai bună tenismană a lumii, Simona Halep.

Surprize, surprize

Sunt multe campioane, și sunt multe sporturile în care excelează conaționalii noștri, doar că tenisul este singurul sport pe care îl urmăresc îndeaproape și știu cine e în top, știu când sunt și care sunt turneele importante etc. În plus, este un sport elegant la care se uită și multe brand-uri de lux, de modă sau beauty, care aleg să comunice prin campionii tenisului. Asta a fost și o glumă pe care am făcut-o cu Simona la ședința foto (care a avut loc în decembrie, înainte de sărbătorile de iarnă) când i-am propus ca atunci când va semna pentru o campanie cu Louis Vuitton să ne cheme pe noi, Elle România, să ne ocupăm de ședința foto.

Simona este timidă, controlată și mai puțin în largul ei în momentul în care se aprind luminile din studio. Paradoxal, având în vedere că viața ei este alcătuită din multe momente care se desfășoară sub lupa milioanelor de oameni care îi judecă orice gest, fie el sportiv, fie emoțional.

Dar am înțeles mai multe despre Simona din interviul Ioanei Ulmeanu, un alt mare fan al tenisului și al Simonei Halep, care a stat, cred, toată ședința foto cu un pix și un carnet în mână, gata să mai pună o întrebare, să mai noteze câte ceva. A fost cu Simona la un antrenament, a vorbit cu managerul, cu antrenorul ei… Și-au mai stabilit o întâlnire în sâmbăta următoare… La final, după ce îi citești interviul, îți poți imagina pasiunea Ioanei, dar și dăruirea cu care un reporter trebuie să-și cunoască interlocutorii atunci când pregătește un articol. Aceste materiale rare le mai poți citi azi doar în print, și doar selectiv, în puține publicații.

Un alt material cu care ne mândrim în acest număr este cel legat de corp, de tiparele feminității, de prejudecăți, tinerețe și bătrânețe. Am făcut parte din cele șase femei care au vorbit despre aceste lucruri fără perdea și au pozat cu puține haine pe ele și fără Photoshop. Deloc! Fără filtre, fără retușuri, doar noi.

Ștefana Macovei, care s-a ocupat de textul acestui material, m-a întrebat, senină: „Cum te-ai simțit atunci când ai fost aleasă să participi la acest material?. M-am uitat puțin mirată și i-am răspuns sincer: „Eu nu am fost aleasă să fac parte din proiect, ci deturnată din drumul meu spre școală, de unde urma să-mi iau copilul, de un telefon al Domnicăi Mărgescu: «Ce faci, poți veni la Gâlmeanu la studio?». «De ce?», întreb curioasă și deja mă gândeam că sunt probleme cu ședința foto și ar trebui să fac cale întoarsă. «Mă gândeam, împreună cu Maurice, să faci și tu o poză.» «Aha… v-a căzut vreun nume și trebuie să-l înlocuiesc?», îi răspund oarecum liniștită că nu e vorbă de ceva mai rău. «Nuuuuu… vei vedea, are Maurice o viziune… dar hai aici, te rog, și vorbim», îmi spune ea. Așadar, în loc să ajung la școală, am ajuns, într-un body Murmur, în studio la Gâlmeanu. Uneori, cele mai cool lucruri din viața ta se întâmplă așa, când te aștepți mai puțin. Ideea e să fii mereu pregătită și deschisă la provocări.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Tibi Clenci

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle