NOT cancelled

Sunt doar câteva nume din moda românească pe care le poți menționa atunci când vorbești de moda anilor ’90-2000 și care să fie relevante și azi.

NOT cancelled

E un domeniu atât de competitiv, de volatil, de încercat, încât puțini reușesc să facă față presiunii de a se reinventa o dată la șase luni. Iar ultimii doi ani au fost pentru toți grei, și cu atât mai mult pentru domeniul modei, asta dacă nu ai făcut treninguri și șlapi, doar că în acest caz nu te mai numești neapărat designer.

Nu mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit contactul cu moda, cu backstage-ul, cu freamătul culiselor, până când nu m-am trezit într-o zi căutând cu disperare pe Google știri despre Săptămânile Modei de oriunde din lume. Doar că tot ce găseam erau promisiuni online și poate, și poate, în septembrie
New York… posibil Paris…

Iată că surpriza a venit din România, însă (care, așa cum spuneam și cu alte ocazii, cred că s-a descurcat mult mai bine decât multe țări în această pandemie, de la restricții până la campania de vaccinare), unde au fost persoane mai curajoase, care s-au asigurat că pot face evenimente de amploare în siguranță și le-au și făcut.

Am participat cu emoție, aș spune, pentru că a fost primul eveniment major după un an și jumătate, la Romanian Creative Week de la Iași, un eveniment gândit și implementat de un nume care a pus umărul la conturarea modei românești încă din 1996, Irina Schrotter. A fost un eveniment neașteptat de mare, care s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile pline de modă, artă, design, film, lansări de NFT, expoziții.

Am plecat de la Iași cu o mulțime de nume noi pe care am să le urmăresc de acum înainte: Alexandru Floarea, Tudor Halațiu, Octavia Chiru, și cu bucuria de a fi văzut pe scenă noile colecții ale designerilor consacrați, Ioana Ciolacu, Andreea Bădală, Lucian Broscățean și, evident, Irina Schrotter.

În București, un alt eveniment remarcabil care s-a desfășurat pe parcursul câtorva zile a fost Romanian Design Week, care a reunit artiști din diverse domenii creative, de la arhitectură la design de obiect și modă. M-am bucurat foarte mult să văd aceste orașe din nou animate, să fiu ocupată cu întâlniri, discuții, mese, prezentări, backstage, interviuri. Am senzația că această vară se anunță explozivă și cu siguranță expresia it’s cancelled va fi, pentru o vreme, uitată!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle