ELLE SPECIAL: Despre câini și oameni

Întreaga țară se confruntă cu un număr uriaș de animale fără stăpân, cele mai multe chiar fără adăpost. Asociațiile non-guvernamentale precum Kola Kariola, cu care am colaborat pentru acest material, care se ocupă cu strângerea lor de pe străzi, nu sunt suficiente pentru a face față numărului mare de astfel de câini, iar locurile, în condiții adecvate, din adăposturile pe care le dețin sunt limitate.

ELLE SPECIAL: Despre câini și oameni

Adopția este soluția, pentru că astfel salvezi nu doar un animal, ci două, prin eliberarea unui loc la adăpost. Fotografiile care urmează sunt dovada vie a contrastului dintre tristețea pe care o transmite un cățel În singurătate și bucuria când este alături de un om care Îi acordă atenție și dragoste. Imaginile sunt, totodată, mesajul nostru pentru tine. Adoptă un animal.

Adăpostul Kola Kariola, unde a fost realizată și ședința foto din paginile anterioare, a fost fondat de marele iubitor de animale Marius Chirca și găzduiește câini abandonați și salvați, de cele mai multe ori, din situații extreme, care, povestite, ar aduce lacrimi în ochii oricărui om.

Asociația cu același nume se ocupă cu preluarea, după posibilități, a cazurilor raportate. Cățeii sunt apoi evaluați și tratați, deparazitați, vaccinați, microcipați și sterilizați de o echipă de medici veterinari dedicați, pentru a li se oferi, în cele din urmă, un loc în adăpost. Acolo, atât echipa, cât și câinii așteaptă zi de zi, cu răbdare și optimism, cereri serioase de adopție. Dorința cea mai mare a tuturor este ca acești prieteni ai omului, atât de fideli și inocenți, să fie integrați în familii iubitoare și responsabile care să îi iubească și să îi îngrijească exact așa cum au nevoie și merită. Mai pe scurt, ca pe orice alt membru al familiei.

„BIMBIREL, cel mai carismatic cățel al adăpostului, cucerește din prima clipă pe toată lumea, este iubitor, lipicios și calm. Găsit acum șapte ani lovit de o mașină, s-a recuperat, dar a rămas, la fel ca mulți alții, dependent pentru tot restul vieții lui de mașinuța sa cu roți.”

  • Salopetă din denim, Levi’s®, 632 lei; jachetă și vestă din poliester, Rains, 479 și, respectiv, 1.189 lei, ambele www.zalando.ro.

Fotografii: Oltin Dogaru
Realizatoare: Daria Georgescu

Model: Anca Tiribeja / One Models.
Machiaj: Raluca Crăciun.
Coafură: Sebastian Sârghie.
Asistentă styling: Maria E. G. Pais
Fotografiile au fost realizate la Kola Kariola. Mulțumim pentru colaborare! www.kolakariola.ro

Citește continuarea în ELLE MARTIE 2023!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din revista elle