ELLE INTERVIU: O conversație pe zoom cu… Hugh Grant

Uită de comediile romantice care l-au consacrat și (re)descoperă-l pe Hugh Grant în serialul The Undoing, care are premiera pe 26 octombrie pe HBO.

ELLE INTERVIU: O conversație pe zoom cu... Hugh Grant

Hugh Grant vrea să renunțe la actorie. A spus-o prima dată acum peste 20 de ani, înainte să dea probă pentru rolul din Four Weddings and a Funeral, care a devenit cel mai de succes film britanic de până atunci și l-a transformat pe Grant în starul comediilor romantice. Cu un zâmbet stingher, ochii de un albastru spălăcit și alura de băiețel dandy numai bun de prezentat părinților, a smuls suspine din partea multor fane care l-au urmărit apoi în Notting Hill, Mickey Blue Eyes sau Bridget Jones’s Diary, filme încă populare la atâția ani de la premieră.

Prin 2009, cu o carieră importantă în spate, a început să vorbească din nou despre renunțarea la meseria de actor. Își reproșa faptul că nu a ales niște roluri mai diverse, deși celebritatea i-ar fi permis să experimenteze mai mult, și a ajuns să joace același rol la nesfârșit. În plus, după cum a mărturisit în interviuri, comediile începuseră să-i provoace anxietate și de multe ori era cuprins în timpul filmărilor de atacuri de panică. Cu toate astea, a continuat să accepte roluri și își dă seama și singur cât de neserios pare cu toate aceste declarații despre „pensionare”.

Acum în vârstă de 60 de ani, Hugh Grant le spunea amuzat celor de la The Hollywood Reporter că e „prea urât, bătrân și gras” ca să mai joace junele prim în comedii romantice: „Între timp am făcut mai multe lucruri și am mai puțină ură de sine”. Într-adevăr, ultimii zece ani i-au adus proiecte care îi demonstrează versatilitatea, dacă ne gândim numai la Cloud Atlas (unde joacă nu mai puțin de șase personaje) sau mini-seria A Very English Scandal, unde e un politician britanic din anii ’70 acuzat că și-a ucis iubitul.

Însă motivul pentru care am ajuns să vorbesc cu Hugh Grant pe Zoom (spre invidia unei colege) este premiera noului serial HBO The Undoing, un thriller psihologic în care Grant face probabil unul dintre cele mai bune roluri din ultima vreme. E genul de poveste pe care ai mai auzit-o de o mie de ori, dar precizia scriiturii și a interpretărilor o face extrem de eficientă: Avem un cuplu din high class-ul newyorkez ce pare să le aibă pe toate. Jonathan, un reputat medic oncolog pediatru, soția lui, Grace (interpretată de Nicole Kidman), o terapeută care în timpul liber organizează strângeri de fonduri pentru școala privată de fițe la care învață fiul lor.

Totul o ia într-o direcție neașteptată după ce mama unuia dintre colegii lui devine victima unei crime extrem de violente, iar Jonathan dispare fără urmă. Este doar prima dintre direcțiile neașteptate spre care virează povestea, în care nimeni și nimic nu e ce pare a fi (Evident, mă voi abține de la orice spoiler). Inclusiv modul în care sunt filmate personajele – de multe ori de la distanță, ca și cum cineva i-ar urmări în permanență – impune o angoasă ce nu te va părăsi de multe ori pe parcursul serialului regizat de Susanne Bier și scris de David E. Kelly (creatorul Big Little Lies), care adaptează romanul You Should Have Known de Jean Half Korelitz.

Cu auto-ironia ce pare că nu-l părăsește niciodată, Hugh Grant spune că „duce o viață ridicolă” și că nu se uită la televizor aproape niciodată, așa că nu prea e la curent cu ce se întâmplă pe platformele de streaming, dar că nu putea să treacă cu vederea acest proiect. „A venit cu un pedigree incredibil, așa că fost destul de greu să refuz încă dinainte de a deschide scenariul, care este excelent și te face să-ți dorești în permanență să afli ce urmează să se întâmple. Iar faptul că personajele nu sunt deloc așa cum par a fi e întotdeauna fascinant, actorilor le place mult să se joace cu ce se ascunde dincolo de suprafață”, povestește Grant.

Citește continuarea în ELLE NOIEMBRIE 2020!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle