ELLE FASHION: What’s HOT now!

Treaba asta cu ce mai e cool, ce se poartă, ce nu se poartă, ce ar trebui să-mi cumpăr etc. e destul de relativă. Totuși, cred că putem concentra într-un fel de capsulă a micro-tendințelor fix acele elemente care definesc cel mai bine acum capriciile modei.

ELLE FASHION: What’s HOT now!

Dacă suntem obișnuiți să luăm pulsul în funcție de ce scot sezon după sezon Prada sau Balenciaga, ultimii ani ne-au demonstrat că există o forță a tinerilor designeri care nu poate fi nici ignorată, nici contestată – vezi Marine Serre, Chopova Lowena sau Area.

Mai mult, asistăm constant la reveniri spectaculoase ale unor case ce picaseră într-un con de umbră – cel mai bun exemplu este Schiaparelli, prin genialul Daniel Roseberry, Mugler sau Paco Rabanne, care a reintrodus în circuitul internațional piesele din zale metalice.

Sigur, despre Bottega Veneta & Jil Sander nici măcar nu mai trebuie să spun eu că la ora actuală dau ora exactă în materie de accesorii și genți. Dar iată ce mi-a atras atenția, ce consider că reprezintă un fel de declarație de intenție generală, ce caracterizează perfect nevoile comunităților care fac parte din marea familie universală a modei în decembrie 2021.

Coafura imposibilă marca Chopova Lowena – nu știi dacă trebuie să te gândești la Elvis, la un documentar absurd despre culisele dansului sportiv sau la un concurs de coafură tip Igiena. Dacă nu ești dispusă să te tunzi așa, și nu prea cred că ești, te poți amuza coafând o perucă. Vei face senzație la orice petrecere de sezon.

Accesoriul pentru nas de la Gucci – mai ales dacă îl porți într-un mix neașteptat – fie cu ceva foarte sport, în nuanțe turbate, cum ar fi o salopetă și o șapcă, fie la polul opus, asociat unui costum impecabil de smoking.

Styling-ul cu accente kitsch semnat Rodarte – te poți transforma, în seara de Revelion, într-un fel de coana Chirița contemporană, amestecând în aceeași ținută volane, pene, ștrasuri și, desigur, o pălărie enormă, accesorizată ridicol cu o floare enormă sau o broșă.

Cizmele tip Yeti, Omul Zăpezilor, de la Miu Miu – din blană sintetică, cu un volum spectaculos, pot contura perfect un styling de iarnă, indiferent că ești la Baden Baden, la schi în Elveția sau pe Calea Victoriei. Adevărul e că sunt niște piese über-cool, pe care le recomand, chiar dacă fac trimitere la victimele modei și capriciile lor.

Citește continuarea în ELLE DECEMBRIE 2021!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle