ELLE DECO: Fusion glamour

Descopera in cartierul bucurestean Primaverii un apartament elegant si sofisticat, a carui amenajare a durat nu mai putin de trei ani, dar care va cuceri chiar si cel mai rezervat sau sceptic privitor.

ELLE DECO: Fusion glamour

Atunci cand am intrat pentru prima oara in acest apartament, am fost atat de impresionata, incat nu-mi puteam stapani entuziasmul. Fiecare camera era o noua surpriza. Nu stiam la ce sa ma uit mai intai: la candelabrele sofisticate din zale fine Terzani, la ferestrele mari prin care Bucurestiul se vedea dintr-o data atat de frumos, chiar si intr-o zi mohorata de iarna, la elegantele piese de mobilier Fendi, care vorbeau despre pasiunea pentru moda a proprietarei, sau la impecabila marmura alba si imensele flori din mozaic care impodobeau baia principala.

Desi am vazut, de-a lungul timpului, multe interioare spectaculoase, acesta parea greu de incadrat intr-un stil. Asa ca l-am intrebat pe arhitectul Alex Adam, care a gandit amenajarea acestui spatiu, cum l-ar caracteriza. „Ar putea fi vorba de un derivat al minimalismului (personalizat prin suprapunerea mai multor straturi de linii, culoare si mobilier), fusion glamour sau un eclectic reinterpretat… Iar daca e sa incerc o descriere succinta, ar putea fi un apartament in care transpare simplitatea, prin eleganta unor piese sau a unor decoruri, iar spatiile fluid relationate combina dinamic linii, forme si culori.

Dincolo de eleganta si de suprafata generoasa (nu mai putin de 400 de metri patrati!), ceea ce te impresioneaza la acest apartament este atentia pentru detalii. Alex Adam mi-a spus ca fiecare dintre piesele regasite in acest spatiu are o poveste, de la identificarea, alegerea, personalizarea sau realizarea ei, pana la justificarea sa in contextul creat. Parte dintre piesele de mobilier au fost achizitionate ca atare, parte dintre ele desenate de echipa sa si realizate de producatori din tara sau din strainatate. (Printre furnizori si producatori pot fi amintiti: Fendi, Pedini, Rimadesio, LU Murano, Terzani, Baccarat, Viabizzuno, Gaggenau, Golran, Limited Edition, Antonio Lupi, Gessi, Dornbracht, Inda, Moooi, Antolini, Sicis, Tubes, Xtend.)

Text: Crina Alexe.
Fotografii: Andreea Goia.

Citeste continuarea in ELLE FEBRUARIE 2014!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle