ELLE BEAUTY: Future geisha

Bojan Djordjevic, make-up artist Sephora PRO Team, trasează cele mai noi direcții din machiajul toamnei 2018!

ELLE BEAUTY: Future geisha
  • Una dintre cele mai actuale asocieri de nuanțe este roșu-alb, care poate fi în texturi similare sau opuse, de la opac, la sidefat.

Bojan este jumătate român, jumătate sârb și își petrece mult timp între București și Belgrad, dar și Paris, ca make-up artist Sephora PRO Team. Am stat de vorbă cu el pentru a ne deconspira cele mai noi tendințe în machiaj, influențele momentului, texturi, culori și cele mai actuale repere ale industriei.

Elle: Vorbind despre influențe, ce te-a inspirat să creezi aceste machiaje și de ce în Japonia?
BOJAN DJORDJEVIC: Este vorba de tradiție și futurism, în același timp – timp de două săptămâni, cât am stat acolo, am trăit cu acest sentiment. Am fost foarte impresionat de modul în care oamenii se îmbracă, par din viitor, dar mereu au câte un element tradițional ca detaliu. Este ceva diferit în Japonia, ceva ce nu am mai simțit nicăieri unde am călătorit în Europa… manierele lor, culorile, contrastele, cultura lor este atât de diferită, și toate aceste lucruri m-au inspirat când am creat look-urile acestui pictorial.

Elle: Ai folosit roșu, alb, negru. De ce această cromatică?
B.D.: Alegerile cromatice reprezintă ceea ce noi numim în machiaj clean make-up, adică linii simple, forme simple, culori curate, primare. În universul artistic, albul, negrul și roșul reprezintă puritate. Inspirația principală este, bineînțeles, gheișa și lumea ei misterioasă. În timpurile noastre grăbite, gheișa încă își pictează și machiază fața pentru a se ascunde de cei care o privesc; ea vrea să fie vizibilă și invizibilă, în același timp.

Fotografii: Danilo Mataruga
Machiaj și concept: Bojan Djordjevic.
Text: Alice Bursuc.

Model: Naddhu.
Coafură: Studio Atelje.
Asistent machiaj: Milica Mirkovic.

Citește continuarea în ELLE SEPTEMBRIE 2018!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle