TOP: 10 brand-uri romanesti care ne plac la nebunie

Pentru ca ne-am saturat de prostul obicei al compatriotilor nostri de a se plinge de tot ce inseamna tara lor, am facut un brainstorming in redactie si am gasit o gramada de produse fabricate in România care ne plac. Alina Baisan s-a oprit la zece dintre ele. Iata mica lor istorie si motivele pentru care ne-au cucerit!

TOP: 10 brand-uri romanesti care ne plac la nebunie

LA STRADA MUSIC
Ne place pentru ca e o casa de discuri mica, dar care face lucruri mari pentru muzica româneasca. Mica, pentru ca la ea lucreaza doar trei oameni – Mari, Ursu si Mihai, plus Alexe Popescu, care se ocupa de designul neobisnuit al albumelor. si face lucruri mari pentru ca scoate la public muzica unor artisti care altfel „nu ar avea nici o sansa sa fie bagati in seama de casele mari de productie”. si aici vorbim de Maria Radu, Electric Brother, The Pixelles, Silent Strike, plus compilatii gen Bucharest Chills & Trills.

Cum face fata, ne zice chiar producatorul ei, Mihai, care in 2002 a infiintat casa la initiativa celor de la La Strada: „Banii vin putini si cu tiriita si de obicei ies din buzunarele celor care sprijina o casa de discuri de acest gen”. www.lastradamusic.ro

 
 

CREMELE GEROVITAL
Ne plac pentru ca ele exista pe lista de must-have-uri a turistilor straini care ne viziteaza tara. Drept urma­re, personalul din muzeele românesti, confruntat adesea cu intrebarea „Unde se gasesc de cumparat cre­mele Gerovital?”, stie sa ii indrume pe turisti spre magazinele care le vind. Gerovital se leaga de numele cercetatoarei Ana Aslan, care a preparat pentru prima data formula intineririi pielii pe baza unui anestezic, numit procaina, cindva prin anul 1957.

Dupa aceea a vindut formula companiei Farmec din Cluj, care fabrica si in ziua de azi gama Gerovital H3, reusind sa tina pasul cu evolutia rapida a industriei cosmetice. si ne mai plac pentru ca Marlene Dietrich, Claudia Cardinale, Jacqueline Kennedy, Charlie Chaplin si Salvador Dali au venit la Bucuresti pentru a beneficia de tratamente cu Gerovital. www.farmec.ro….

Alina Baisan

Citeste continuarea in Elle martie 2010
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle