Toate-s vechi si noua toate…

Scriam acum ceva vreme pe blogul personal ca ma surprinde lipsa unor idei stralucite, unice, revolutionare, in moda. Ca lucrurile se misca incet, prea incet, ca de la o decada la alta nu mai simti nici o schimbare evidenta, ca designerii nu mai creeaza, ci doar deseneaza. Ca in fiecare sezon vedem ca noul inseamna, de fapt, tot vechi, doar usor modificat. Adica in 2012 se poarta anii ’20, ’40, ’50…

Toate-s vechi si noua toate...

Ma intreb daca acesti ani, 2000, vor deveni vreodata sursa de inspiratie pentru ge­neratiile viitoare, si cum ar suna un trend din viitor, sa zicem 2060: se poarta anii 2010, care la rindul lor au fost influentati de 1950, 1920? …

In egala masura am fost mereu de parere ca daca ceva merge, el nu trebuie schimbat doar de dragul noului, al trendului etc. Si trebuie sa recunoastem ca anii care sint din nou la moda in acest sezon – ’20, ’40, ‘50 – sint in continuare surse adinci de inspiratie.

De fapt, sint la fel de surprinzatori precum Marylin Monroe – in fiecare an apar noi fotografii cu ea, noi inregistrari, de parca ar fi trait bine-mersi in tot acest timp si ne-ar fi livrat constant material cu si despre ea.

Abia astept sa vad cele doua filme care au influentat in acest sezon colectiile atitor designeri: My Week With Marilyn, cu Michelle Williams, si Marele Gatsby, in regia lui Baz Luhrmann. Oh, si sa nu uitam de filmul de debut regizoral al Madonnei: W.E. – un film in care vom revedea tinutele extraordinare ale anilor ’20 si ’30, ale lui Wallis Simpson.

Dupa ce v-ati documentat cu constiinciozitate asupra tendintelor (pagina 104, Tendinte de moda si pagina 134, Tendinte de beauty), va propun sa treceti direct la un interviu cu un scriitor cistigator al premiului Pulitzer: Jeffrey Eugenides. Poate ca nu-ti suna incitant (precum rochiile Gucci, pe care, fie vorba intre noi, le ador in acest sezon), dar va promit ca este o lectura savuroasa, pusa in scena de (inegalabila) Mihaela Frank.

Sint multe alte lucruri cu care vrem sa va stirnim interesul in aceasta luna, dar va las sa le descoperiti singuri – nu vreau sa va pun eu, aici, intrebari precum „V-ati inselat vreodata (virtual) partenerul?”.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.roxana-voloseniuc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle