EXCLUSIV: Lady Gaga, papusa din New York

Ce te transforma intr-o legenda? Rochiile din care tisneste singe artificial, dependenta de munca, onestitatea, arta citadina... Lady Gaga, noua diva a muzicii pop, a gasit propria formula cistigatoare.

De Miranda Purves.
Fotografii: Tom Munro.
Stilist: Joe Zee.
 

EXCLUSIV: Lady Gaga, papusa din New York

Lady Gaga poarta o rochie rosie, cu o trena lunga de cinci metri. Sfircurile ei, care altfel ar fi vizibile prin dantela rochiei, sint acoperite cu doua X-uri din banda adeziva neagra. Haloul ei impresionant de par blond oxigenat este coafat (cu ajutorul extensiilor) intr-un Bob supradimensionat, in stilul anilor 1930.

Cinta pe scena unei foste sinagogi, construita in 1849, in Lower East Side din Manhattan, cindva cartierul evreilor imigranti. In seara asta, cladirea vechii sinagogi serveste drept sala pentru un concert privat. Pentru a-si intari statutul in colegiu, Blair (Leighton Meester) a reusit s-o convinga pe Gaga sa urce pe scena. Cu un an in urma, acesta ar fi fost un scenariu aproape plauzibil, intrucit Lady G a studiat timp de un an, in 2003, la Tisch School of the Arts de la New York University. Insa, la momentul in care cititi aceste rinduri, probabilitatea ca Lady Gaga sa cinte la un concert pentru elevii unui colegiu – dupa ce primul ei single, „Bad Romance”, de pe albumul The Fame Monster, lansat toamna trecuta, a ajuns in numai doua zile No. 1 in topul melodiilor descarcate de pe Internet – este la fel de scazuta ca instaurarea pacii in Orientul Mijlociu al vremurilor noastre.

Ra-ra-ah-ah-ah / Roma Ro-ma-ma / Gaga: fredoneaza fermecatorul refren al ultimului ei hit, cu capul inaltat inspre tavanul sinagogii, pictat in albastru si acoperit din loc in loc cu nori albi. Puncte laptoase de lumina patrund pe sus, prin vitraliile de culoare galben-pai; astfel, intunericul ca de pestera este spart doar de Gaga, scaldata in acea aura magica si unica de lumina. In timp ce se misca pe scena, cu pasii acelui dans „usor deranjat”, asa cum ea insasi isi descrie dansul poticnit, devenit un fel de semnatura, iar cei trei dansatori care o acompaniaza jongleaza cu trena ei impresionanta, pare un inger luminos si ticnit, care incearca sa-si izgoneasca din urechi vocea lui Lucifer, un inger sub un cer albastru artificial, aflat foarte, foarte departe de orice ar putea fi numit o stare naturala.

Dumnezeule, este extraordinara!”, exclama, plin de entuziasm, un tinar din Carolina de Sud, purtind o palarie de fetru. „Imi place la nebunie!”, spune si prietena lui, o tinara tot din Sud.
Iti vine sa crezi ca are doar 23 de ani?!”, intreaba el.

Citeste continuarea in Elle februarie 2010
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din revista elle