ELLE PORTRET: 4 romance la Los Angeles

ELLE iti prezinta povestile a patru femei nascute in România, pentru care reusita pe continentul american nu mai este un vis, ci o realitate. Româncele care au cucerit Los Angeles-ul au in comun succesul, dar nu si traiectoria. Reteta lor include talent, munca, perseverenta, circumstante norocoase, intilniri providentiale, alegeri curajoase, o agenda plina cu nume de celebritati si… un pic de dor de „acasa”.
Fotografii: Andreea Radutoiu.
 

ELLE PORTRET: 4 romance la Los Angeles

Alexandra Nechita

Cine nu a auzit de micuta Picasso?! Copilul-minune al picturii contemporane care vorbeste româna cu accent american, devenita astazi (pun pariu ca nu ati fi recunoscut-o in tinara superba din imagina alaturata!) o artista matura, pe deplin consacra­ta. Ca sa va faceti o idee despre celebritatea ei, ar trebui sa mai spunem ca lucra­rile ei se gasesc in colectiile private ale unor personalitati precum Calvin Klein, Phil Collins, Catherine Deneuve, Lionel Ritchie, Whoopi Goldberg (ca sa numim doar citiva!), dar si in colectii publice, precum cea a Vaticanului sau a Majestatii sale, imparatul Akihito al Japoniei. In România, Alexandra a expus la Muzeul National de Arta si la Pa­latul Cotroceni, iar distinctiile interna­tio­nale care i s-au acordat sint atit de numeroase incit abia incap pe citeva pagini – de la „The Most Fascinating Women of the Year” (CBS TV, New York, 1999), „Outstanding Young Person Award” (Osaka, 1997), pina la „Woman of the Year American Red Cross” (1996).

elle: Cum ai ajuns sa traiesti in Los Angeles? A fost pura coincidenta sau alegere bine calculata? Ai avut ca tel „The American Dream”?

Alexandra Nechita: Eu am parasit România la virsta de un an si jumatate, impreuna cu mama mea, spre a ne reuni cu tatal meu in Los Angeles. Asadar, destinul a decis in numele meu.

elle: Crezi ca exista, in general, o trasatura care le scoate in evidenta pe românce in strainatate in mod special?

A.N.: Cred ca este vorba de increderea in sine cu care sintem inarmati, dorinta de a regasi in noi insine un „better self”.

elle: La ce te gindesti prima oara cind spui Ro­mânia?

A.N.: Intotdeauna imi vibreaza in gind cuvintul „aca­sa”.

elle: Pastrezi ceva drag, personal (me­dalion, fo­to­grafie etc.) in po­seta?

A.N.: Cu mine nu port lucruri palpabile, acasa insa, orice lucrusor are ceva care sa imi aminteasca ce este important in viata. Departe de casa, pot sa spun ca port totdeauna spi­ritul românesc cu mine.

elle: Care consideri tu ca este cea mai mare implinire a vietii tale?

A.N.: Cred ca aceasta ar fi sa fiu capabila sa traiesc „The American Dream” si sa pot sa il im­partasesc…

elle: Care e opinia ta cu privire la sansa si noroc?

A.N.: Munca multa…

elle: Cind si unde esti cel mai fericita?

A.N.: In sinul familiei mele.

Citeste continuarea in Elle Octombrie 2010
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle