ELLE MEMORII: Marilyn Monroe, fragmente inedite

Pentru prima data, mostenirea literara lasata de Marilyn Monroe vede lumina tiparului in culegerea intitulata Fragments, lansata la inceputul lunii octombrie, cu sprijinul Annei Strasberg, detinatoarea manuscriselor divei.

ELLE MEMORII: Marilyn Monroe, fragmente inedite

Cu totii ne inchipuim ca am citit si stim totul despre Marilyn Monroe. Singurul lucru care lipseste este vocea ei, vocea ei adevarata, aceea apartinind unei tinere femei inteli­gen­te, extrem de sensibile si cultivate, care nu s-a oprit niciodata din scris poezii, note, scrisori si insemnari intime. Acum, aceste scrieri ne­pu­b­li­cate au fost adunate intr-o carte emo­tionanta numita Fragments. Pentru prima data, Anna Strasberg, vaduva lui Lee Stras­berg (director artistic al Actors Studio si profesorul de arta dramatica al lui Marilyn Monroe din New York), a acceptat sa ne ofere un interviu in exclusivitate despre mos­tenirea lasata de Marilyn si despre po­ves­tea din spatele acestei munci extraordinare.

Cu citiva ani inaintea mortii ei din noaptea de 5 august 1962 in casa proprietate personala din Hollywood, Marilyn Monroe isi mutase de bunavoie majoritatea bunurilor per­sonale la Lee Strasberg, profesorul ei de la Actors Studio. A inceput sa asiste la cursu­rile lui Lee incepind cu 1955, in ciuda succesu­lui fenomenal de care se bucurau fil­mele ei si, satula sa fie considerata cea mai faimoasa blonda a Hollywood-ului si ju­ca­ria studiourilor, a fugit la New York sub numele fictiv de Zelda Zonk, pentru a-si infiin­ta propria companie de productie si pentru a-si perfectiona talentul. „Lee nu a vrut sa o instruiasca. I-a spus: «Nu pot sa meditez pe cineva care intirzie mereu». Raspunsul ei: «stii foarte bine ca, personal, sint incapabila sa ajung la timp». «Bine, atunci vino mai devreme!». si atunci, asta a facut.”

Michèle Fitoussi
Traducere si adaptare de Ioana Manastireanu

Citeste continuarea in Elle Noiembrie 2010

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle