ELLE HEALTH: Proba de foc

Mesaj pentru toate femeile care, odata cu venirea verii, intra in depresie, sufera atacuri de panica sau isi cumpara pe linga costum de baie si esarfe asortate, menite sa le mascheze goliciunea: nu va pierdeti speranta! Pentru orice defect (real sau imaginar) exista un remediu, spune Lioara Bradu.

ELLE HEALTH: Proba de foc

"Oh, Doamne, cit regret ca nu am purtat bikini non-stop cind aveam 26 de ani!”, spune Nora Ephron in cartea sa I Feel Bad About My Neck. Oh, Doamne, cit regret ca nu am purtat bikini non-stop la 26 de ani, la 36 de ani si in fiecare an al vietii mele adulte, spun eu in acest inceput de vara. Exista doua piese vestimentare care, in mintea mea, sint simbolurile supreme ale unei femei atragatoare: jeansii si bikinii. A trece prin viata fara sa porti o pereche de bikini este ca si cind ai lucra intr-o cofetarie, dar ai suferi de diabet: un amestec de frustrare, revolta si autocontrol dus la extrem. Din pacate, in ultima vreme, asemeni multor altor femei, traiesc din plin acest sentiment. Chiar daca aparitia mea in bikini nu este tocmai o crima impotriva umanitatii, recunosc ca nu ma mai simt defel confortabil sa ma expun astfel in public.

Deci, draga mea, care citesti aceste rinduri, daca esti tinara, opre­s­­te-te chiar acum, imbraca cea mai sexy pereche de bikini pe care o ai si nu o mai da jos pina la 40 de ani. Eu am trecut deja de 39, asa ca plaja mea de actiune s-a ingustat considerabil!

Probabil ca as fi reusit sa trec cu bine cele citeva luni ce ma despart de bariera celor 40 de ani (pentru ca apoi sa-mi ascund confortabil complexele in spatele virstei si a falsei pudori), daca nu ar fi fost baietelul meu, care saptamina trecuta mi-a spus cu o voce angelica si cu o sinceritate taioasa: „Sper ca nu ma lasi balta si anul asta, mami, si ne duci pe mine si pe Suri (prescurtare de la surioara) la mare!”. „Nici o problema, ingeras“, i-am raspuns si, intr-un impuls matern lesne de explicat, in aceeasi dupa-amiaza am facut rezervarile pentru vacanta. Jumatate de ora mai tirziu agonizam cuprinsa de un atac de panica.

Adevarul e ca nu greutatea corporala este problema mea. Inca incap in jeansii mei favoriti, desi imi preseaza stomacul si-l fac sa se reverse peste betelie, ma jeneaza la solduri si fac niste cute orizontale enervante pe coapse… Of, vezi, despre asta vorbeam: am o perceptie deplorabila a propriei imagini. Iar daca nu vreau sa le ofer copiilor mei o vacanta de cosmar, cu plinsete isterice, frustrari nebunesti si ore interminabile petrecute in fata oglinzii, trebuie sa preiau controlul situatiei. Pentru asta am elaborat un plan de batalie ce cuprinde doua parti: autoeducatie mentala si remodelare corporala.

Foto: Gulliver

Citeste continuarea in Elle mai 2010

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle