ELLE EXCLUSIV – Ana celor cateva zile

Ana joaca, se joaca, danseaza, cinta si picteaza. Nu doar la munca, ci mai ales cind te astepti mai putin – in timpul ei liber care se scurge din ce in ce mai repede si din care si-a mai rupt o bucata ca sa stea de vorba cu noi.
 

ELLE EXCLUSIV - Ana celor cateva zile

Ana Ularu ne face pe toate sa ne simtim prost zilele astea. Serios vorbind, in saptamina in care ne-am intilnit pentru sedinta foto si, apoi, ca sa stam mai mult de vorba, totul, in afara de o raceala neplacuta, parea sa ii mearga cum nu se poate mai bine. Se intorsese de curind de la Berlin, unde fusese selectionata drept unul dintre cei mai promitatori tineri actori europeni in cadrul programului Shooting Stars si unde l-a cunoscut pe John Hurt. Stiam inca dinainte sa plece ca de-abia asteapta, asa ca am intrebat-o, la sedinta foto, cum a fost. „A fost scurt John Hurt. Ne-a dat premiul, ne-am hahait un pic si aia a fost. Dar au fost foarte misto copiii, colegii mei de acolo.”

Dupa aceea, a fost la Praga pentru un casting – pe care l-a luat, desi a zis in multe rinduri ca ea e „actor de probe de film”, ca a dat la probe de i s-a acrit. Filmul, la care incepea lucrul peste trei zile, este regizat de Susanne Bier, cea care a cistigat si un Oscar pentru cel mai bun film strain cu In a Better World, iar Ana a avut un moment rar in care a fost starstruck – nu de faima actorilor linga care urma sa joace, ci de regizoare, „pentru ca tocmai vazusem Things We Lost In The Fire si eram topita dupa ea si cind am cunoscut-o am si zis ca imi pare foarte rau, ca sint coerenta in engleza de obicei. La proba, in schimb, a fost bine, mi-am facut treaba mea de actor.”

Si apoi s-a intors acasa si a debutat ca scenograf la Godot Café Teatru, cu piesa This is Our Youth de Kenneth Lonergan, in regia lui Radu Iacoban. „Eu am facut o scenografie cam absenteista”, mi-a zis, „a pornit de la ideea ca le trebuia o pictura a mea pe fundal si eu am luat o coala de hirtie si am desenat scena, ca sa nu fie pur si simplu o pictura; apoi am zis ca ce ar fi sa fac totul si usor-usor am inceput sa fac.”

Si totul a culminat cu premiul Gopo, pe care l-a primit pentru rolul Matilda din Periferic. Insista sa spuna ca nu se astepta la trofeu, dar se bucura de el ca la carte. „E placuta recunoasterea. De 6 ani nu am fost niciodata nominalizata la Gopo, am prezentat doar premii de sunet si montaj. Si, cumva, pronosticurile in mintea mea erau in alta directie, de asta am fost atit de incoerenta cind am urcat pe scena. In general ma mindresc ca sint mai articulata de atit. Pentru filmul asta am luat patru premii, dar e altceva cind esti recunoscut la tine de ai tai. Eu sint un om foarte patriot, imi e drag de ce se intimpla aici.” Pe urma a avut spectacol, Trust Me If You Can, la Green Hours. „The mind fucking show, asa i se spune. E o poveste foarte pirandelliana, despre cit e actor, cit crezi, cit e si nu e poveste reala in teatru. De altfel, eu ma simt foarte acasa aici la teatru, toate interviurile le dau aici”, imi spunea in ziua de dupa sedinta foto cind ne-am intilnit, firesc, la Green Hours sa bem o cafea si sa mai povestim.

  • Tricou din bumbac, KDN, 775 lei, magazinul Entrance; vesta din piele, 1.650 lei, si colanti din piele, 3.850 lei, ambele Sylvie Schimmel, magazinul Consacré; camasa din jeans, H&M, 129 lei; bratari din material textil si aur roz, Catherine Michiels, cu preturi cuprinse intre 80 si 240 euro, si lanturi din argint, Bjorg, cu preturi cuprinse intre 130 si 240 euro, toate magazinul Créateur 5 d’Émotions.

Ioana Ulmeanu
Fotografii: Gabi Hirit. Realizatori: Domnica Margescu si Maurice Munteanu.

Citeste continuarea in ELLE IUNIE 2012
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle