ELLE DECO: POVESTE DE CRACIUN

Cind designerii de moda se joaca de-a decoratorii, rezultatele sint spectaculoase. Christian Lacroix, Matthew Williamson si Rossella Jardini, spiritul casei Moschino, ne prezinta ideile lor pentru o masa de sarbatoare. Si ne conduc intr-un univers de basm, unde materialele, culorile si luminile Craciunului sint reinterpretate intr-un stil foarte fashion.
 

ELLE DECO: POVESTE DE CRACIUN

Christian LACROIX – Decor provensal

Christian Lacroix ne invita la masa sa, in holul hotelului Notre Dame, pe care a decorat-o pina in cele mai mici detalii.

Daca ar fi putut, Christian Lacroix ne-ar fi invitat la o masa de Craciun, plina de luminari, intr-un sat din Provence. Pe fereastra am fi vazut citiva fulgi de zapada, dansind in aer, bucurindu-se si ei de sarbatoare. Pentru ca Lacroix adora povestile si creeaza decoruri inspirate de ele. Pentru Craciun, sursa sa de inspiratie este o carte cu basme din secolul al XVIII-lea, care l-a fermecat in copilarie; la fel ca si amintirile cu tatal sau, aranjind cu minutiozitate figu­rinele de lut din scena nasterii Domnului.

Intr-adevar, intreaga lui viata se desfasoara ca intr-o carte cu poze, fiind evidenta dragostea sa pentru teatru si pentru costume. Christian Lacroix este un om generos, lipsit de pretentii, iar masa de Craciun imaginata de el este dupa chipul si asemanarea sa. Anii petrecuti in lumea modei i-au deschis apetitul pentru combinatii exclusiviste, neasteptate. Iar masa imaginata de el combina traditia cu frivolitatea (pahare si carafe din cristal slefuit manual cu vesela din portelan), dar rezultatul este in final unul foarte elegant. Lacroix este de parere ca decoratiunile ii fac pe oameni sa viseze mai mult decit o face moda si ca, pina la urma, chiar si atunci cind aranjezi o masa creezi, de fapt, mai mult decit un decor: creezi o atmosfera.

Fotografii: Marie Pierre Morel.
Stilist: Christèle Ageorges si Maria Rita Macchiavelli.

Citeste continuarea in ELLE Decembrie 2011!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle