Tom Cruise dă înapoi Globurile de Aur

Tom Cruise li se alătură celorlalte vedete care își exprimă dezaprobarea privind lipsa de diversitate din cadrul Hollywood Foreign Press Association.

Tom Cruise dă înapoi Globurile de Aur

Controversa în care este implicată Asociației Presei Străine (HFPA) de la Hollywood continuă.

Tom Cruise (58) a returnat toate cele trei Globuri de Aur primite până acum după ce NBC a anulat difuzarea premiului HFPA pentru 2022, potrivit PEOPLE.

Cruise primise trofeele pentru rolurile sale din Fourth of July (1990), Jerry Maguire (1997) și Magnolia (2000).

Ca răspuns, cineasta Ava DuVernay a lăudat atitudinea lui Cruise pe Twitter: „Ziua aia când Tom Cruise și-a trimis @goldenglobes pentru Jerry Maguire, Magnolia și Născut pe 4 iulie într-o cutie adevărată la recepția HFPA, ca să se opună practicilor lor sexiste, homofobe, rasiste de excludere, hărțuire și părtinire.”

HFPA este alcătuită dintr-un grup mic de jurnaliști internaționali care stabilesc nominalizații și câștigătorii Globului de Aur. Controversa legată de influenta asociație a început după ce un raport din februarie al Los Angeles Times a arătat că printre membrii acesteia nu se numără și jurnaliști de culoare.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Scarlett Johansson, care a fost nominalizată la patru Globuri de Aur, și-a îndemnat colegii din industrie să nu rămână indiferenți. Și Mark Ruffalo, câștigător al unui Glob de Aur, se numără printre vedetele de la Hollywood care cer o schimbare, spunând că nu are cum să se mai simtă mândru sau bucuros că deține trofeul.

Ca răspuns la valul de nemulțumiri, HFPA a publicat o cronologie detaliată a modificărilor propuse și o declarație prin care se obligă să ia măsuri: „Indiferent de următoarea dată de difuzare a Globurilor de Aur, implementarea cât mai rapidă a schimbărilor de transformare rămâne prioritatea maximă pentru organizația noastră. Îi invităm pe partenerii noștri din industrie la masă pentru a lucra cu noi la reforma sistemică care era atât de necesară, atât în organizația noastră, cât și în cadrul industriei în general.”

Citește și:

10 dintre cele mai bune filme ale anilor 1990 pe care merită să le revezi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video