Prințul Harry i-a cerut Reginei Elisabeta a II-a binecuvântarea înainte de a-și numi fiica Lilibet

Lilibet este porecla din copilărie a Reginei Elisabeta a II-a.

Prințul Harry i-a cerut Reginei Elisabeta a II-a binecuvântarea înainte de a-și numi fiica Lilibet

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor este numele celui de-al doilea copil al Prințului Harry și al lui Meghan Markle, care s-a născut pe 4 iunie 2021. Acesta nu a fost deloc ales la întâmplare, având o semnificație specială pentru familia regală.

Lilibet este porecla din copilărie a Reginei, pe care cei apropiați i-au dat-o atunci când aceasta era prea mică pentru a-și pronunța corect propriul nume. Astfel, numele de alint a fost preluat de întreaga familiei regală, legenda arătând că și tatăl reginei, Regele George VI, obișnuia să spună despre fiicele sale: „Lilibet este mândria mea, Margaret este bucuria mea.”

Regina a continuat să folosească porecla și mai târziu în viață, mai cu seamă semnându-se astfel în corespondența cu apropiații. Iar fotograful regal Arthur Edwards a declarat și că Lilibet era numele folosit de Prințul Philip, de Regina Mamă și de Prințesa Margaret în conversațiile cu Regina Elisabeta. 

Cel de-al doilea nume, în mod evident, este ales ca un omagiu pentru Prințesa Diana, mama Prințului Harry, decedată într-un accident tragic în Paris, în august 1997, la vârsta de 36 de ani.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Unul dintre prietenii lui Harry a declarat pentru Vanity Fair că Ducele de Sussex i-a cerut binecuvântarea Reginei Elisabeta a II-a înainte de a-și numi fiica Lilibet Diana.

O iubește și o respectă pe bunica sa. Pentru Harry aceste două nume sunt foarte importante și au o semnificație aparte”.

Se pare însă că această practică este una normală în cadrul familiei regale. Biografa Sally Bedell Smith a explicat pentru Vanity Fair că membrii familiei regale obișnuiesc să ceară permisiunea de a-și numi copiii după alte personalități din familie.

„Știu că atunci când Ducele și Ducesa de York (mai târziu George al VI-lea și Regina Elisabeta) au propus să își numească a doua fiica Ann Margaret, Regele George al V-lea și Regina Maria au avut obiecții în privința numelui Ann, așa că au rămas la Margaret Rose.”, a explicat autoarea.

Citește și:
Primele reacții ale familiei regale după nașterea fiicei Ducilor de Sussex

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video